Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Εντυπωσιακές εικόνες: Η Φρεγάτα "ΑΔΡΙΑΣ", το υποβρύχιο "ΠΟΝΤΟΣ" και το USS PORTER - ΒΙΝΤΕΟ


 του Χρήστου Μαζανίτη

Με το αντιτορπιλικό USS PORTER, κλάσης Arleigh Burke, πραγματοποίησαν σύντομη συνεκπαίδευση δύο μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και τέσσερα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συνέβη χθες, Παρασκευή, νότια της Κρήτης. Η συνεκπαίδευση PASSEX – ADEX (Passing Exercise – Air Defense Exercise) πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ, του Υποβρυχίου (Y/B) ΠΟΝΤΟΣ και τεσσάρων (4) Αεροσκαφών F-16 των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Αντιτορπιλικό USS PORTER του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού και ηλεκτρονικού πολέμου. Συνέβαλε δε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο..

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ, "η εν λόγω συνεκπαίδευση αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στην άμυνα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)], ενώ παράλληλα αναδεικνύει τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών που συνεχώς ενισχύονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις