Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Ο ανοιχτός πόλεμος των «νονών της νύχτας» και ο τυχαίος έλεγχος λόγω κορονοϊού που εγείρει ερωτήματα

 


Πώς και γιατί ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι, ο «Τάκης ο Αλβανός» και το «βαρύ όνομα από την Ηλιούπολη», παρέα μέσα σε μια θωρακισμένη BMW, προκάλεσαν πονοκέφαλο στους αξιωματικούς της Ασφάλειας.

Έντονη ανησυχία και άμεση κινητοποίηση προκάλεσε στα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής ένας τυχαίος έλεγχος για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού στη Λαμία. Σε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο που τους κίνησε την περιέργεια ανακάλυψαν τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι και έναν ακόμη 45χρονο Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ήταν καταζητούμενος για ανθρωποκτονία και εκβίαση.

Όμως δεν ήταν αυτό το ουσιαστικό για τους αξιωματικούς των Τμημάτων Εκβιαστών και Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Αυτό που τους έφερε σε κατάσταση συναγερμού ήταν το τρίτο πρόσωπο μέσα στη θωρακισμένη BMW. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της λεγόμενης από τους αστυνομικούς «βαρονίας της νύχτας» και παράλληλα ένας από τους τελευταίους εν ζωή στον κύκλο του αίματος που ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2017 και δεν φαίνεται να έχει κλείσει ακόμη, με καταγεγραμμένους εννέα νεκρούς, τρανταχτά ονόματα της «Greek Mafia» και δυο ακόμη που σώθηκαν από θαύμα με σφαίρες στο κορμί τους.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ο 45χρονος καταζητούμενος που βρέθηκε στη Λαμία και συνελήφθη είναι -σύμφωνα με την Αστυνομία- δεξί χέρι του «μεγάλου ονόματος» που συνόδευε και γνωστός στη νύχτα ως ο «Τάκης ο Αλβανός». Κατηγορείται πως τα ξημερώματα της 8ης Οκτωβρίου 2017, μαζί με τουλάχιστον ακόμη δύο άτομα, πυροβόλησε εναντίον δύο συμπατριωτών του σε μπαρ στην οδό Άγγελου Μεταξά στη Γλυφάδα, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον έναν και να τραυματίσει σοβαρά τον δεύτερο. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και δύο θαμώνες του καταστήματος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, για την υπόθεση αυτή, μαζί με τον «Τάκη τον Αλβανό», ήταν και ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, στις 28 Δεκεμβρίου 2020, ενώ το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης ήταν οι διαφορές μεταξύ δραστών και θυμάτων στη διακίνηση ναρκωτικών.

Παράλληλα υπήρχε και άλλη δικογραφία σε βάρος του, ως μέλους σπείρας που εκβίαζε καταστηματάρχες αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά σε μηνιαία βάση ως «προστασία».

Ο 45χρονος παραδόθηκε άμεσα σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής που έσπευσαν στη Λαμία και τον παρέλαβαν βάσει των ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος του.

Για τους άλλους δύο όμως, τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι και τον άνδρα με το «βαρύ όνομα», δεν μπορούσε να υπάρξει καμία αστυνομική κίνηση. Ο βαρυποινίτης είχε ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού όπου εκτίει ποινές από διάφορες αποθέσεις, και ο δεύτερος απλά «είχε πάει να τον δει».

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Και από εδώ ξεκινάει μια σειρά ερωτημάτων που θέλουν άμεσα να απαντήσουν τα στελέχη των δύο Τμημάτων της Ασφάλειας, του Ανθρωποκτονιών και του Εκβιαστών, που συνεργάζονται άμεσα για την εξιχνίαση των αλλεπάλληλων δολοφονιών των «νονών» της αθηναϊκής νύχτας.

Γιατί συναντήθηκε αυτό το «βαρύ όνομα» με τον Αλκέτ Ριζάι;

Πληροφορίες που είχαν ήδη στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, αμέσως μετά τη δολοφονία του επίσης ηχηρού ονόματος της νύχτας Δημήτρη Καπέ στα Βριλήσσια, ανέφεραν πως προκάλεσαν έντονη ανησυχία στον άνδρα που συναντήθηκε με τον Ριζάι, και πως φοβόταν και αυτός για τη ζωή του. «Γι' αυτό άλλωστε κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο και έχοντας δίπλα του τον 45χρονο Αλβανό που εμπιστευόταν, παρόλο που ήταν καταζητούμενος και θα έπρεπε να κρύβεται» λέει στο Sputnik στέλεχος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η συνάντηση αυτή έχει να κάνει με τον πόλεμο μεταξύ των «νονών» που δεν λέει να τελειώσει, και για τον οποίο φαίνεται ότι κανένας δεν είναι σίγουρος για το ποιος δίνει τις εντολές θανάτου. Τουλάχιστον δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα γι’ αυτό οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας. «Η συνάντηση αυτή ίσως να μας λύσει πολλές απορίες, αλλά αργότερα» συμπληρώνουν με νόημα οι αστυνομικές πηγές του Sputnik.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις