Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Οι Έλληνες λένε «OXI» στο EMBOΛΙΟ κατά του κoρωνoϊού: Μόλις το 37% θετικό στο να το κάνει


 Προτελευταία σε 24 χώρες στην πρόθεση των πολιτών να κάνουν εμβόλιο κορωνοϊό

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων είναι αρνητικό στο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού,

Σύμφωνα με έρευνα μάλιστα η χώρα μας κατατάσσεται στην προτελευταία θέση ανάμεσα σε 24 χώρες όσον αφορά την πρόθεση εμβολιασμού. 

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα ερευνών της Focus Bari | YouGov, σχετικά με το εμβόλιο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ένα 3% του πληθυσμού δηλώνει ότι το έχει ήδη κάνει, επίσης ένα 3% ότι έχει κλείσει ραντεβού για να το κάνει, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις (31%) δηλώνουν ότι «οπωσδήποτε θα κάνουν το εμβόλιο».

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, οι αναλογίες αυτές φέρνουν την Ελλάδα σε συνολικά 37% του πληθυσμού να είναι σαφώς θετικοί για το εμβόλιο, αναλογία που φέρνει την Ελλάδα στην προτελευταία θέση ανάμεσα σε 24 χώρες, από την άποψη αυτή, με την Αγγλία να έρχεται πρώτη με 80% και την Πολωνία με 28%.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Σταθερή τιμή στις μετρήσεις παραμένει το ποσοστό των πολιτών που δεν θέλουν να κάνει το εμβόλιο. Έτσι τόσο στη μέτρηση που έγινε το διάστημα από 26 έως 28 Ιανουαρίου όσο και στη μέτρηση της 9ης και 10ης Φεβρουαρίου, καταδεικνύεται ότι ένας στους πέντε Έλληνες απαντούν στην ερώτηση αν θα κάνουν το εμβόλιο «μάλλον όχι» ή «οπωσδήποτε όχι».

Από τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι:

5% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν νοσήσει από Covid 19 με καθόλου ή πολύ ελαφριά συμπτώματα, ενώ εκείνοι που δηλώνουν ότι το πέρασαν βαριά και νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο αντιστοιχούν στο 0,3% του γενικού πληθυσμού.

8% δηλώνουν ότι νόσησε από κορονοϊό ένα άλλο μέλος της οικογένειάς τους, ενώ 85% απαντούν αρνητικά στην σχετική ερώτηση, και 14% δεν γνωρίζουν αν έχουν νοσήσει ή όχι.

Η αναλογία των Ελλήνων που δηλώνουν θετικοί προς το εμβόλιο (έχουν κάνει ήδη/έχουν ραντεβού/οπωσδήποτε θα το κάνουν) είναι σημαντικά μεγαλύτερη μεταξύ των ανδρών και των μεγαλύτερων ηλικιών 55+. Συγκεκριμένα, ότι θα κάνει το εμβόλιο δηλώνει το 44% των ανδρών και το 30% των γυναικών, καθώς επίσης και το 48% των ερωτηθέντων που είναι από 55 ετών και άνω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις