Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ: Παραιτήθηκε μετά το όργιο φημών ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης - Ήταν επιλογή του Μαξίμου


 Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο  διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης. 

Ο Δ.Λιγνάδης ήταν επιλογή του Μαξίμου και την θέση του

υπερασπίστηκε μέχρι τέλους η υπουργός Πολιτισμού Λ.Μενδώνη.

Ο Δ.Λιγνάδης είχε βρεθεί στο κέντρο των φημών του πρόσφατου σκανδάλου στιλ "#MeToo", αλλά με ακόμα πιο έντονο «χρωματισμό» σε ότι αφορά το περιεχόμενό τους.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ’ όλα, και να προστατεύσω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.

Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στη κουίντα του Εθνικού Θεάτρου. Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συνεργασία.

Με τιμή Δημήτρης Λιγνάδης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις