Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Πάτρα: Γιατί το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» έγινε «κέντρο» διασποράς του κορονοϊού


 Ιδιαίτερη αναφορά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα για τη διασπορά του κορονοϊού στο προσωπικό που δεν είχε εμβολιαστεί έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα οδήγησε σε ενδονοσοκομειακή διασπορά, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου

Η κα Θεοδώρου εντόπισε τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κυρίως στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες και δευτερευόντως στο ιατρικό προσωπικό που «αμέλησαν να εμβολιαστούν», όπως σημείωσε και χαρακτήρισε αυτή τη συρροή κρουσμάτων υπενθύμιση για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία αποτελούσε και προτεραιότητα.

Χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» το γεγονός της ενδονοσοκομειακής διασποράς και εξέφρασε την ελπίδα να αποτελεί εξαίρεση.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Υπενθυμίζεται ότι για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα είχε κάνει λόγο στις 18 Ιανουαρίου η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ενημερώνει, παράλληλα, για τον θάνατο από κορονοϊό μίας 44χρονης η οποία νοσηλευόταν με άλλη πάθηση. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, από την ιχνηλάτηση προέκυψε πως ακόμη τέσσερις ασθενείς βρέθηκαν θετικοί και μία 44χρονη μεταφέρθηκε στην κλινική κορονοϊού, διασωληνώθηκε και δυστυχώς έχασε τη ζωή της.

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στην Πάτρα όπου συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη λόγω της εκτόξευσης κρουσμάτων, με πολλά από αυτά να αφορούν τη βρετανική μετάλλαξη, ενώ ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει ούτε φέτος το καρναβάλι.

Σημειώνεται ότι 11 άτομα μεταξύ του προσωπικού του «Αγίου Ανδρέα» εντοπίστηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν είχαν εμβολιαστεί. Αυτή τη στιγμή στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας υπάρχουν 219 ενεργά κρούσματα, από αυτά τα 183 στον Δήμο Πάτρας. Οι στενές επαφές των ενεργών κρουσμάτων ανέρχονται σε 435, ενώ οι 147 έχουν ήδη συμπτώματα. Η μέση ηλικία είναι τα 45 έτη. Το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί πάνω από 40 νέα κρούσματα στην Αχαΐα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις