Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Εγκλωβισμένα χιλιάδες βοοειδή αργοπεθαίνουν εδώ και δύο μήνες σε πλοία στη Μεσόγειο


 Δύο κτηνοτροφικά πλοία, που μεταφέρουν χιλιάδες βοοειδή, βρίσκονται στη θάλασσα από τα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς διάφορες χώρες τούς αρνήθηκαν την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, ειδικοί εκτιμούν πως τα άτυχα ζώα είτε έχουν πεθάνει μέσα στα πλοία, είτε ζουν μια κόλαση. 

Τα δύο πλοία έφυγαν από διαφορετικά λιμάνια της Ισπανίας πριν από τα Χριστούγεννα για να παραδώσουν φορτία ζώων, αλλά διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας και της Λιβύης, δεν τους επέτρεψαν την είσοδο λόγω ύποπτων εστιών και στα δύο πλοία του καταρροϊκού πυρετού των βοοειδών.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας και η μεγαλύτερη ένωση παραγωγών βόειου κρέατος της χώρας, Asoprovac, δήλωσαν και οι δύο ότι τα βοοειδή προέρχονταν από περιοχές απαλλαγμένες από καταρροϊκό πυρετό.

Την Τρίτη, το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE ανέφερε ότι, παρόλο που η Τουρκία είχε αρχικά συμφωνήσει να πάρει τα βοοειδή, ικανοποιημένη ότι δεν είχαν καταρροϊκό πυρετό, τα ζώα απορρίφθηκαν κατά την άφιξη.

Μια πηγή της ισπανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι το ένα πλοίο, το Karim Allah, που μετέφερε 895 μοσχάρια, ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από το ισπανικό λιμάνι της Καρταχένα. Το άλλο πλοίο, το Έλμπικ, που μεταφέρει 1.776 ζώα, εξακολουθεί να περιμένει αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Κύπρου.

Κτηνίατροι, από την Ισπανία και την Κύπρο αντίστοιχα, είχαν κληθεί να εξετάσουν τα άτυχα πλάσματα αλλά και τα δύο πλοία αρνήθηκαν να πλησιάσουν την ακτή για τον απαιτούμενο έλεγχο, οδηγώντας τους ειδικούς στο συμπέρασμα πως τα περισσότερα ζώα έχουν πλέον πεθάνει, ενώ όσα έχουν απομείνει πιθανότατα υποφέρουν από τις φρικτές συνθήκες.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις