Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Ανοίγει το κουτί της Πανδώρας:Η απειλή της διάσωσης του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ σε βάρος άλλων χωρών

 


Η πανδημία Coronavirus έχει οδηγήσει σε αστάθεια στην οικονομία των ΗΠΑ

pixabay.com /

Οι προσπάθειες εξαγωγής χρημάτων από τις οικονομίες άλλων χωρών στην αγορά των ΗΠΑ γίνονται λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης και της αβέβαιης οικονομικής και φορολογικής πολιτικής του Joe Biden, δήλωσε ο Vladimir Vasiliev,

Chief Researcher στο Ινστιτούτο των ΗΠΑ και του Καναδά, RAS, Διδάκτωρ Οικονομικών, στο Οικονομικό Segodnya FBA.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα κράτη που ακολουθούν τις πολιτικές της Ουάσιγκτον προσπαθούν να εξαγάγουν χρήματα για την Αμερικανική αγορά από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Αυτό αποδεικνύεται από την πρόθεση της εταιρείας Morgan Stanley να ακολουθήσει την πορεία για την αγορά του ρουβλιού, καθώς και τη σύσταση προς την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για μείωση του βασικού επιτοκίου κάτω από 4% ετησίως, που εκδίδεται από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο.

Χειρισμός με χρήματα άλλων ανθρώπων: είναι αυτό που θέλουν οι ΗΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Εκπρόσωποι του δυτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος πιστεύουν ότι τέτοια μέτρα θα βοηθήσουν τη Ρωσική πλευρά να στοχεύσει τον πληθωρισμό και να οδηγήσει σε μείωση της ελκυστικότητας των περιουσιακών στοιχείων του ρουβλιού, και ως εκ τούτου σε επακόλουθη αύξηση της πτήσης κεφαλαίων από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αλλά η κοινότητα των εμπειρογνωμόνων αντέδρασε σε τέτοια βήματα από δυτικούς εταίρους με αμφιβολίες: πιθανώς, οι μηχανισμοί τους δεν θα σώσουν το χρηματιστήριο των ΗΠΑ και στο μέλλον θα οδηγήσουν στη συσσώρευση ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

«Η δυναμική της εισροής ξένου κεφαλαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον Donald Trump δείχνει ένα άλμα, το οποίο σχετίζεται επίσης με την εισαγωγή του συστήματος εδαφικής φορολογίας. Αυτά τα χρήματα κατευθύνθηκαν όχι μόνο από τις κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών, αλλά και από αμερικανικές εταιρείες που ενεργούσαν μέσω ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και συμμετείχαν στον επαναπατρισμό των κερδών εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά την αποχώρηση του Trump, υπήρξε μια παύση στην Αμερική λόγω της αβεβαιότητας της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής της διοίκησης Joe Biden, η οποία υποσχέθηκε να αυξήσει τον φόρο επί των κερδών των τοπικών εταιρειών από 21% σε 28%. Ο Λευκός Οίκος ωθείται σε ένα τέτοιο βήμα από την τρομερή και σπάνια κατάσταση των ομοσπονδιακών οικονομικών. Αλλά λόγω της αύξησης του φόρου, η ανταγωνιστικότητα των Aμερικανικών εταιρειών θα μειωθεί και θα αρχίσουν πάλι να αφήνουν τα χρήματά τους έξω από τη χώρα », σχολίασε ο ειδικός Βλαντιμίρ Βασιλίεφ σχετικά με την κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες.


O Επικεφαλής Ερευνητής του Ινστιτούτου των ΗΠΑ και του Καναδά της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Διδάκτωρ Οικονομικών Βλαντιμίρ Βασιλίεφ

Pr Scr You Tube /

Σήμερα, η συνολική κεφαλαιοποίηση των εθνικών χρηματιστηρίων υπερβαίνει τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η ανάπτυξη σημειώνει άνοδο από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ανεξάρτητα από την πτώση της οικονομίας 4,3%. Οι ειδικοί συσχετίζουν μια τέτοια παράδοξη τάση με την κατάσταση του χρηματιστηρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, του οποίου το μερίδιο έφτασε το 55% του κόσμου, καθώς και με τις ενέργειες του κεντρικού τραπεζικού συστήματος ορισμένων χωρών με επικεφαλής το αμερικανικό ομοσπονδιακό αποθεματικό σύστημα (Fed) .

Ο οργανισμός εξέδωσε 9,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις 11 μήνες, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021. Ταυτόχρονα, περισσότερα από 6 τρισεκατομμύρια δολάρια βρίσκονται στον λογαριασμό της Fed, η οποία αύξησε τον συνολικό όγκο των "bucks" κατά 22%. Περίπου 4 τρισεκατομμύρια στάλθηκαν για να υποστηρίξουν την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 70% από τα χαμηλά της Άνοιξης του περασμένου έτους.


Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει να εκδίδει μη εξασφαλισμένα χρήματα

fdlx.com /

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν δυσκολίες στον τρόπο εισροής εταιρικών κεφαλαίων στο χρηματιστήριο, γεγονός που καθιστά το ζήτημα της κυκλοφορίας χρημάτων μέσω κεντρικών τραπεζών ή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων οξύ. Εκτός αυτού, απαιτείται μεταφορά χρημάτων για έναν άλλο λόγο.

Το αυξανόμενο εθνικό χρέος των ΗΠΑ δημιουργεί μια κατάσταση όπου χρειάζονται εταιρικά χρήματα για την αγορά αμερικανικών τίτλων, αλλά όχι για επενδύσεις στην παραγωγή όταν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, αλλά για την επίλυση του προβλήματος της προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων », εξήγησε ο Αμερικανός.

Οι ΗΠΑ ακολουθούν μια αμφιλεγόμενη στρατηγική

Η περαιτέρω άντληση των χρηματιστηριακών αγορών των Ηνωμένων Πολιτειών, η ειδική κοινότητα είναι σίγουρη, θα οδηγήσει σε έκρηξη της αυξανόμενης οικονομικής φούσκας. Ας δώσουμε προσοχή στο χαρτοφυλάκιο συναλλάγματος ξένων κεντρικών τραπεζών: αποτελείται από 61% του δολαρίου, 20% του ευρώ και περίπου 6% του γιουάν. Ενώ η ένταση της άντλησης της παγκόσμιας οικονομίας με το αμερικανικό νόμισμα είναι υψηλή, προκύπτει το πρόβλημα της πιθανής συσσώρευσης κεφαλαίων για την επιστροφή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η φορολογική πολιτική του Joe Biden αυξάνει την επιχειρηματική δυσπιστία προς την προεδρική διοίκηση των ΗΠΑ

FBA "Economics Today" /

«Για να μειώσουν τις πληθωριστικές πιέσεις του τυπογραφείου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, χρειάζεται να αγοράσουν τίτλους αυτής της χώρας και να προσφέρουν χρήματα για να επιστρέψουν αυτά που έφυγαν από την οικονομία των ΗΠΑ. Όμως, οι επιχειρήσεις είναι δύσπιστες για τη νέα κυβέρνηση, οπότε ο Λευκός Οίκος αναπτύσσει μεθόδους εισροής κεφαλαίων μέσω χρηματοοικονομικών γραμμών, καθώς και για να βρει όλες τις δυνατότητες μεταφοράς κεφαλαίων όχι σε υπεράκτιες ζώνες, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες », πρόσθεσε ο ειδικός.

Η στρατηγική της Αμερικανικής πλευράς περιέχει πραγματικά στοιχεία λεηλασίας άλλων κρατών. Ο Βλαντιμίρ Βασιλίεφ σημείωσε ότι η διοίκηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν επαναλαμβάνει ένα σύστημα που προϋποθέτει την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στο ρόλο του συσσωρευτή του παγκόσμιου χρήματος. Ωστόσο, τα νέα σχέδια της Ουάσινγκτον δεν περιέχουν σαφή απάντηση στο ερώτημα για το πώς η αμερικανική οικονομία θα βγει από το λάκκο της κρίσης.


https://rueconomics.ru/497505-otkryvayut-yashik-pandory-chem-grozit-spasenie-fondovogo-rynka-ssha-za-schet-drugikh-stran?utm_source=whitepush.biz&utm_medium=push&utm_campaign=push20_13_02_2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις