Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

5 πράγματα που πρέπει να ξέρει ένας άντρας στα 35


 Από το να έχει υπομονή με τον νέο προπονητή της ομάδας του μέχρι τους λόγους που έχει επιλέξει το αγαπημένο του τσίπουρο.

Λένε πως η καλύτερη ηλικία για έναν άντρα είναι από τα 35 μέχρι τα 40. Τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του διατηρεί ακόμα τις σωματικές αντοχές του, ενώ βρίσκεται πλέον σε μια ηλικία που μπορεί και παίρνει ώριμες αποφάσεις, χωρίς τον παρορμητισμό της νεότητας. 

Μπορεί να συμμετέχει σε πρωταθληματάκια 5x5, να προετοιμάζεται για τον Μαραθώνιο ή να κάνει crossfit, ενώ ταυτόχρονα πατάει, πλέον, στα πόδια του, έχει συνειδητοποιήσει γιατί έκανε τις περισσότερες επιλογές του μέχρι σήμερα και μπορεί να βαδίζει στο μέλλον ανεξάρτητος.

Έχοντας, λοιπόν, φτάσει στην πρώτη φάση της ωριμότητάς του θεωρούμε πως θα πρέπει να έχει κατασταλάξει και να γνωρίζει μια σειρά από πράγματα. Μια σειρά από πράγματα που πιστοποιούν και επισήμως την μετάβαση του σε μια νέα περίοδο της ζωής του.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Ξεχωρίσαμε πέντε από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε.

1. Να έχει υπομονή με τον εκάστοτε νέο προπονητή της ομάδας του

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε συνηθίσει να κρίνουμε και να κατακρίνουμε τους προπονητές με το καλημέρα (είτε πρόκειται για το Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είτε για τον Παντελή από τους Κουκουβάουνες) και να ωρυόμαστε στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα, αυτή, όμως, η κριτική δεν κάνει καλό ούτε σε μας ούτε στον προπονητή.

Σε εμάς γιατί μας γεμίζει νεύρα και μας χαλά την διάθεση και στον προπονητή, γιατί εκφράζοντας του συνεχώς την δυσαρέσκεια μας (μέσω social media ή στο γήπεδο), ασκούμε έντονη πίεση και δεν τον αφήνουμε να κάνει την δουλειά του. Και ο σερ Αλεξ, άλλωστε, την πρώτη χρονιά του στην Γιουνάιτεντ 11η την έβγαλε στον πρωτάθλημα.

2. Να γνωρίζει γιατί το Δεκαράκι Ροδίτης είναι το τσίπουρό του

Ελπίζουμε πως είναι θέμα χρόνου να βρεθούμε ξανά από κοντά με τους φίλους μας. Είτε σε σπίτια προκειμένου να παρακολουθήσουμε πάλι τα ντέρμπι της αγαπημένης μας ομάδας είτε στα κλασικά τσιπουράδικα της γειτονιάς για να φάμε, να πιούμε και να διασκεδάσουμε. Συναντήσεις, που μέχρι να μας το επιτρέψουν οι συνθήκες γίνονται διαδικτυακά και στις οποίες όποιος έχει φτάσει στα 35 οφείλει να γνωρίζει πως το τσίπουρο που παράγεται από την ροζέ ποικιλία σταφυλιών Ροδίτη και ξεχωρίζει για τα διακριτικά και ισορροπημένα αρώματά μελιού και λεμονιού αποτελεί πάντα την καλύτερη συντροφιά.

Μέχρι, λοιπόν, να ξαναβρεθούμε από κοντά, συνεχίζουμε να τσουγκρίζουμε μέσω των οθονών με τους φίλους μας, αφού οι καλές φιλίες και το καλό τσίπουρο δεν χάνουν την αξία τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Για μεγαλύτερη απόλαυση θυμίζουμε πως το μονοποικιλιακό Δεκαράκι Ροδίτης πίνεται στους 10°C και συνοδεύεται άριστα από κάθε φύσεως μεζέ. Από τηγανητά, μαριναρισμένα θαλασσινά και σαλάτες μέχρι αλοιφές και ψητά της ώρας.  

3. Να ανάβει κάρβουνα

 

Το ψήσιμο στο σπίτι (είτε πρόκειται για το μπαλκόνι είτε τον κήπο του εξοχικού) αποτελεί μια μικρή ιεροτελεστία. Ανεξάρτητα από το τι θα ψηθεί (κρέατα, λαχανικά, θαλασσινά) κάποιος θα πρέπει να τα μαρινάρει, να καθαρίσει την ψησταριά και όταν όλα θα είναι έτοιμα να ανάψει τα κάρβουνα ώστε να μπει το φαγητό στην φωτιά.

Εκεί ξεχωρίζει ο πιο μερακλής. Αυτός που ξέρει πως για να καταλάβεις πότε είναι έτοιμα τα κάρβουνα πρέπει να βάλεις την παλάμη σου δέκα εκατοστά πάνω από την σχάρα και να μην μπορείς να την κρατήσεις εκεί για δέκα δευτερόλεπτα και πως ο καλύτερος τρόπος για να δροσίζεσαι κατά τη διάρκεια του ψησίματος είναι να έχεις δίπλα σου ένα ποτήρι με Δεκαράκι Ροδίτη και μερικά μεζεδάκια για τη λιγούρα που δημιουργεί η τσίκνα. 

4. Να αλλάζει λάστιχο

Είναι κρίμα για μια δουλειά που σε οποιονδήποτε ειδικό δεν παίρνει πάνω από πέντε λεπτά, ένας άνθρωπος πάνω από τα 35 του να μην μπορεί να την κάνει μόνος του, ακόμα και αν χρειαστεί τον τριπλάσιο χρόνο. Από την στιγμή που κάποιος στο αυτοκίνητό του διαθέτει ρεζέρβα και γρύλλο, επιβάλλεται να μπορεί και να αλλάξει ένα σκασμένο λάστιχο. Πρόκειται για μια γνώση που προσφέρει ανεξαρτησία, που κάθε άνθρωπος στα 35 του θέλει να έχει. 

Και επειδή, ελπίζουμε πως είναι θέμα χρόνου να λήξει η πανδημία και να αρχίσουμε ξανά τις εκδρομές, πιστέψτε μας, δεν θέλετε να ψάχνετε οδική βοήθεια σε κάποιο χωματόδρομο στα Ζαγοροχώρια.

5. Να συγχωρεί και να αναγνωρίζει τα λάθη του

Όπως προαναφέραμε τα 35, αποτελούν την είσοδο στην ωριμότητα. Σε αυτή την ηλικία, πλέον πρέπει ο κάθε ένας από εμάς, πέρα από το να παίρνει αποφάσεις με γνώμονα την λογική, να μπορεί τόσο να συγχωρεί αυτούς που τον αδίκησαν όσο και να αναγνωρίζει τα λάθη του. Γιατί η αναγνώριση των προσωπικών του λαθών, στην ουσία αποτελεί την αρχή για να συγχωρέσει τον εαυτό του.

Κλείνοντας, για κάθε έναν από εσάς σίγουρα υπάρχει κάποιο ακόμα πράγμα που θεωρείτε πως πρέπει να ξέρει ένας άντρας στα 35, όπως άλλωστε υπάρχει ένα Δεκαράκι για κάθε γούστο και περίσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις