Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Δικηγόρος αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη: Δέχθηκαν επίθεση από τουλάχιστον 60 άτομα


 Για επίθεση από τουλάχιστον 60 άτομα προς τους αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη, κάνει λόγο η δικηγόρος του αστυνομικού που ξυλοκόπησε πολίτη στη Νέα Σμύρνη.

Η δικηγόρος του αστυνομικού που έχει καταγραφεί σε βίντεο να ξυλοκοπεί πολίτη στη Νέα Σμύρνη δίνει στη δημοσιότητα την εκδοχή του πελάτη της για τα γεγονότα. 

«Προηγήθηκε αξιόποινη πράξη» ανέφερε στον ΑΝΤ1 η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, προσθέτοντας πως οι αστυνομικοί που έφτασαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, δέχθηκαν επίθεση από πάνω από 60 άτομα.

Η ίδια έκανε λόγο για κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης, ενάντια στα μέτρα για τον κορονοϊό ενώ μίλησε και για ανώνυμη κλήση από πολίτη.

«Δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. ξεκίνησαν να επιβάλλουν πρόστιμα με κάθε ευγένεια, όπως προβλέπεται» τόνισε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

Στη συνέχεια υποστηρίζει πως ζήτησαν ενισχύσεις, λόγω της επίθεσης που δέχθηκαν, κάτι που έχει καταγραφεί στις επικοινωνίες των αστυνομικών.

Παράλληλα, αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μαρτύρων και σημείωσε πως δεν φταίει η αστυνομία που φοβήθηκαν τα παιδάκια, φταίνε τα επεισόδια που προηγήθηκαν.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Κάτοικοι της Νέας Σμύρνης κατέγραψαν με τα κινητά τους τον άνδρα να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και πορεία στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου η αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα, στον οποίο αποστέλλεται η δικογραφία που συνέταξε η αστυνομία και θα οριστεί ρητή δικάσιμος σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, και οι 11 κατηγορούνται για: βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα σωματικών βλαβών από κοινού, σωματικές βλάβες από κοινού, εξύβριση και παράβαση του άρθρου 285, που αφορά σε παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο ένας κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί όπλων γιατί στην κατοχή του βρέθηκε «ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι και ένας σουγιάς», ενώ ένας ακόμα κατηγορείται και για απείθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις