Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

Αίγυπτος: Κατέρρευσε δεκαώροφο κτήριο στο Κάιρο - Οκτώ νεκροί - 29 τραυματίες


 Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 29 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της κατάρρευσης κτηρίου 10 ορόφων στο Κάιρο, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση τυχόν εγκλωβισμένων στα συντρίμμια.

Το πολυώροφο κτήριο κατέρρευσε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πυκνοκατοικημένη συνοικία του Καίρου, Γκεσρ Σουέζ, στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Οι αρχές που συνεχίζουν την αναζήτηση για τυχόν επιζώντες, τα ξημερώματα, διέσωσαν ένα εξάχρονο κορίτσι, των οποίων όμως οι γονείς αγνοούνται.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία στο Κάιρο, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει συγκροτήσει μια τεχνική επιτροπή για να επιθεωρήσει τα κοντινά κτήρια και να διαπιστώσει εάν υποστεί βλάβες από την κατάρρευση.

Η Αίγυπτος μετράει επίσης 32 νεκρούς και 108 τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων στην περιοχή Σοχάγκ.

Με μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Aμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι τόνισε κατηγορηματικά ότι οι αίτιοι του δυστυχήματος θα τύχουν παραδειγματικής τιμωρίας, ενώ εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, υποσχόμενος για την αποζημίωσή τους.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Στην περιοχή μετέβησαν ο πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι και πέντε υπουργοί, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Υγείας και Μεταφορών, για να παρακολουθήσουν από κοντά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου δυστυχήματος. Ο πρωθυπουργός Μαντμπούλι τόνισε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στους αίτιους, οι οποίοι δεσμεύτηκε ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Ήδη, έχει ξεκινήσει έρευνα για τη μοιραία σύγκρουση η οποία συνέβη όταν σε μία αμαξοστοιχία της γραμμής Λούξορ - Αλεξάνδρεια ενεργοποιήθηκε το φρένο έκτακτης ανάγκης από αγνώστους, αναγκάζοντας το τρένο να σταματήσει και να χτυπηθεί από ένα άλλο τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ασουάν - Κάιρο, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν βαγόνια του τρένου, γεγονός που προκάλεσε τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Μία Τεχνική Επιτροπή από το Υπουργείο Μεταφορών έχει συσταθεί για τον προσδιορισμό των αιτίων του δυστυχήματος, με προσπάθειες να έχουν δρομολογηθεί για την επανέναρξη της κυκλοφορίας τρένων στην εν λόγω γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις