Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Εμανουέλ Μακρόν: Ακύρωσε το ταξίδι στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου


 Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση λόγω της δυσμενούς επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα του.

Στην ακύρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα που θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προέβη ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορονοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές. 

Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού ανακοινώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό της χώρας υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο πανδημικό κύμα και η επιδημιολογική κατάσταση επιβάλλει τη λήψη αυστηρών μέτρων».

Υπενθυμίζεται ότι στους εορτασμούς επί του παρόντος αναμένεται να βρεθεί ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος.

Με εντολή Πούτιν η επίσκεψη Μισούστιν στην Ελλάδα για την 25η Μαρτίου

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο Sputnik, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας έπειτα από προσωπική εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, ο Ρώσος Πρόεδρος δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό και η συμμετοχή του σε διεθνείς εκδηλώσεις τη χρονιά αυτή γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σύμφωνα με πηγές του Sputnik, ο Μισούστιν θα επισκεφτεί την Ελλάδα στις 24 και 25 Μαρτίου. Το πρόγραμμα προβλέπει την ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας στις 24 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει το δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στις 25 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα η οποία και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και το Μέγαρο Μαξίμου: «Ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 24 Μαρτίου με την ευκαιρία του διήμερου εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις