Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προς άγνωστη κατεύθυνση απέπλευσαν έξι υποβρύχια Kilo του Στόλου της Μαύρης θάλασσας


 Ρωσικό Ναυτικό: «Το ΝΑΤΟ ψάχνει ένα υποβρύχιο μας - Δεν πρόκειται να το βρει»

Κορυφώνεται και άλλο η ένταση ΝΑΤΟ και Ρωσίας μετά τις ψυχροπολεμικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν  ο οποίος κατηγόρησε τον Πούτιν αποκαλώντας τον «δολοφόνο χωρίς ψυχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε επαφή ΝΑΤΟ και Ρωσίας στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου τω  δύο μερών έχει παύση, ενώ η ένταση κτυπά «κόκκινο» και τις θάλασσες.

Όπως έγινε γνωστό από τον αρχηγό του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας αντιναύαρχο  Igor Osipov  έξι υποβρύχια  Improved Kilo project 636.3 απέπλευσαν από τη βάση στο Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα και κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση, όπως αναφέρουν ανοικτές πηγές.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ αναζητά ένα ακόμη  υποβρύχιο το B-237 "Rostov-on-Don" το οποίο μπήκε στη Μεσόγειο στις 5 Μαρτίου προκειμένου να κατευθυνθεί προς την Συρία, με τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιούν αλλεπάλληλες προσπάθειες να το εντοπίσουν. Το υποβρύχιο χάθηκε για ακόμη μια φορά από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ όταν έπλεε ανοικτά του Λιβάνου.  

Σύμφωνα με το RIA Novosti το υποβρύχιο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το αρχηγείο του ρωσικού Ναυτικού και πλέει σε περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αλλά όπως δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας «το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να το βρει».

«Οι ανθυποβρυχιακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ προσπαθούν εδώ και μια εβδομάδα να εντοπίσουν το υποβρύχιο Rostov-on-Don. Όλα οι απόπειρες έχουν αποτύχει.

Το αρχηγείο όμως του Ναυτικού δεν έχει χάσει επαφή με το υποβρύχιο.

Οπότε εάν αυτό ήταν σε περίοδο σύγκρουσης μονάδες επιφανείας του ΝΑΤΟ θα ήταν στο στόχαστρο του υποβρυχίου. Και αυτό τους ενοχλεί», ανέφερε η πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις