Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

ETOIMO για μαζική παραγωγή το νέο βαρύ UCAV Akinci της τουρκικής βιομηχανίας (VIDEO)


 Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην ένταξη του νέου οπλισμένου uav τύπου Akinci βρίσκετια η τουρκική αεροπορία και αυτό θα αποτελέσει μια μεγάλη απειλή για τα ελληνικά δεδομένα.

Έτσι και σύμφωνα με tweet της κατασκευάστριας εταιρείας Baykar το 3ο πρωτότυπο (PT-3) του οπλισμένου UCAV Akinci πραγματοποίησε την πρώτη του τροχοδρόμηση.

Το δικινητήριο βαριά οπλισμένο drone το οποίο θα προμηθευθεί η Τουρκία έχει σχεδόν ολοκληρώσει το στάδιο ανάπτυξης με την εταιρεία να γράφει «συνεχίζονται οι δοκιμές» στο πρώτο κανονικής παραγωγής (S-1).

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σε σχετικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα το 3ο πρωτότυπο Akinci φαίνεται να τροχοδρομεί και να κάνει μια σύντομη πτήση λίγων εκατοντάδων μέτρων. Η δοκιμή έγινε στην πόλη Τσορλού (η ελληνική Τυρολόη) στην Ανατολική Θράκη, ενώ οι δοκιμές του πρώτου Akinci παραγωγής γίνονται στην Κωνσταντινούπολη.

H ανάπτυξη του συγκεκριμένου αεροχήματος έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια και χρηματοδοτείται κυρίως από της πωλήσεις των μικρότερων Bayraktar TB2.

Πρόκειται για αερόχημα μέσου υψόμετρου υψηλής αυτονομίας (MALE) που επιπλέον προορίζεται να φέρει οπλισμό για προσβολή στόχων εδάφους.

To Akinci  έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 4,5 τόνους με ικανότητα μεταφοράς φορτίου 1.350 κιλών, 900 εξωτερικά και 450 εσωτερικά. Έχει μήκος 12,5 μέτρα, εκπέτασμα 20 μέτρα και ύψος 4,1 μέτρα, ενώ χρησιμοποιεί δυο υπερτροφοδοτούμενους , TEI PD220 των 220 hp (164 kW), ουκρανικής προέλευσης. Στοχεύει σε ύψος πτήσης 40.000 ποδών και αυτονομία άνω των 24 ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις