Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Έτοιμοι για επιστράτευση των γιατρών στην κυβέρνηση - Τώρα ο Κ.Μητσοτάκης υπόσχεται ενίσχυση του... ΕΣΥ!

 


Αν χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, δεν θα διστάσω να το κάνω" αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται έτσι στην γραμμή του υπουργού Υγείας που έχει απευθύνει  έκκληση για ενίσχυση του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς απειλώντας τους με επιστράτευση.

Μήνυμα Κικίλια προς γιατρούς: «Δεν μπορώ να φανταστώ γιατρό να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει» - Ετοιμάζεται επιστράτευση

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε εκτάκτως το βράδυ του Σαββάτου το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». το οποίο εφημερεύει, από τις οκτώ πρωί. Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο Γενικό Κρατικό πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά το «ναυάγιο» στη μεσημεριανή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον ίδιο και τους ιατρικούς συλλόγους.

Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση και ιατρικοί σύλλογοι δεν συμφώνησαν στην ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς και πλέον το απόγευμα της Κυριακής θα υπάρχουν ανακοινώσεις αναφορικά με την επιστράτευση ιατρικού προσωπικού. Παράλληλα τη Δευτέρα αναμένεται να δοθούν και τα φύλλα πορείας.

"Είμαι αισιόδοξος ότι φτάνουμε στο τέλος του πολέμου με τον κορωνοϊό και τελικά θα βγούμε νικητές" δηλώνει ο κύριος Μητσοτάκης, ξεδιπλώνοντας τους πυλώνες της στρατηγικής της Κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο πρώτος πυλώνας είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και covid testing σε πιο εκτεταμένη κλίμακα (τώρα τα θυμήθηκε;).

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Ο δεύτερος πυλώνας, όπως εξηγεί ο ίδιος, "είναι η μερική αποσυμπίεση της κοινωνίας με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας. Και στη συνέχεια, με ρυθμίσεις που θα απελευθερώνουν προσεκτικά οικονομικές δραστηριότητες".

"Πρώτο βήμα, το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου", προσθέτει ο Πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν αυτή τη "βαλβίδα εκτόνωσης" και θα πεισθούν, όπως σημειώνει, να επανέλθουν στην τήρηση των κανόνων "που έχουν ατονήσει".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνει με σφοδρότητα τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις, κατηγορώντας τον για υγειονομικό αλλά και για κοινωνικό σαμποτάζ. Ο Κ.Μητσοτάκης θεωρεί ότι όλοι αυτοί που αντιδρούν είναι ίσως ΣΥΡΙΖΑ και το κάνουν για πολιτικούς λόγους και όχι ότι στενάζουν οικονομικά και κοινωνικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις