Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Γαλλοτουρκική αντιπαράθεση στην Α. Μεσόγειο: Rafale ''σκέπασαν'' την περιοχή

 


Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Σε εξέλιξη γαλλική & τουρκική άσκηση

Έντονη  κινητικότητα υπάρχει εδώ και λίγες ώρες στην Α. Μεσόγειο. Η Γαλλία είναι η μόνη χώρα που στηρίζει τον Ελληνισμό και αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον. 

Σύμφωνα με πηγές, μαχητικά Rafale πετάνε εδώ και λίγες ώρες στην Α. Μεσόγειο στα πλαίσια άσκησης του ΝΑΤΟ. Τα γαλλικά μαχητικά, τα οποία θα μπουν στο ελληνικό ''οπλοστάσιο'' τους επόμενους μήνες, κάνουν πτήσεις πάνω από την Κύπρο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα. Ταυτόχρονα στη περιοχή είναι και το Charles de Gaulle.

Προφανώς, δεδομένων και των γεγονότων των τελευταίων εβδομάδων και ιδιαίτερα με την τουρκική προκλητικότητα σε θαλάσσιες περιοχές που διεκδικεί Ελλάδα και Κύπρος, οι Γάλλοι δείχνουν πως η παρουσία του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στην ανατολική Μεσόγειο είναι ένδειξη αλληλεγγύης για την Αθήνα και τη Λευκωσία, τις οποίες υποστηρίζει το Παρίσι εναντίον της Άγκυρας.

Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι αποδέσμευσαν φωτογραφίες από την άσκηση ''Γαλάζια Πατρίδα''.

Σε τρία βασικά σημεία θα εκτυλίσσεται η άσκηση:   

στον κόλπο Ξηρού 

στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αιγαίου κοντά στον ναύσταθμο του Ακσάζ, ανάμεσα από Ρόδο και Καστελλόριζο και στην θαλάσσια περιοχή στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου 

Η τουρκική άσκηση παρακολουθείται από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις! 

Την ίδια στιγμή, έχουμε και εικόνα από τις τουρκικές κινήσεις στη περιοχή. Ο Aegean Hawk. αποδέσμευσε δορυφορική εικόνα από τον ναύσταθμο Φώκαιας που είναι βάση του τουρκικού ΠΝ στην ανατολική ακτή του Αιγαίου στα βόρεια προάστια της Σμύρνης.  Στην εικόνα βλέπουμε τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις