Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Κυβέρνηση... «Τριώδιο»: Κοροϊδεύουν τα «έξυπνα» μέτρα οι πολίτες - «Μην τα τρολάρετε»... εκλιπαρεί ο Σ.Πέτσας

 


Χαμός στο Twitter με τα... «έξυπνα» μέτρα της «κυβέρνησης λοιμωξιολόγων»

Η «κυβέρνηση των λοιμωξιολόγων» ανακοίνωσε χθες «έξυπνα» μέτρα τα οποία -υποτίθεται- θα «σώσουν» την Ελλάδα από τον κορωνοϊό. 

Μετά από έναν χρόνο πανδημίας οι «ειδικοί» βρήκαν το γιατί δεν πετυχαίνει το lockdown. Σύμφωνα με αυτούς φταίει που οι πολίτες πάνε βόλτες με το αυτοκίνητο, σούπερ μάρκετ στη δίπλα γειτονιά κτλ. 

Ήδη οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα έχουν δημιουργήσει ένα μικρό μπάχαλο, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρο Χρονόπουλο να καλείται νωρίτερα για να δώσει εξηγήσεις για το πως θα λειτουργήσουν. 

Αρχικά ξεκαθάρισε πως ακόμα η αστυνομία δεν έχει πάρει στα χέρια της την σχετική απόφαση, προκειμένου να δώσει οδηγίες για το πως θα διενεργούνται οι έλεγχοι.

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε, αφορούσε τα SMS που θα έχουν κωδικό 2 και 3. Όπως ανακοινώθηκε χθες, για αυτά επιτρέπεται η μετακίνηση εντός του Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κατοικία του πολίτη.

Αν και επανέλαβε ότι ακόμα δεν έχει πάρει την απόφαση για να ξέρει τις λεπτομέρειες, τόνισε πως εντός του Δήμου κάθε κάτοικος μπορεί να μετακινείται ελεύθερα είτε με τα πόδια, είτε με το όχημά του. Εκτός αυτού όμως, μπαίνει το όριο των 2 χιλιομέτρων. 

Ωστόσο όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα και στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που είναι ανοιχτά. Και αυτό γιατί κάποιος για παράδειγμα μπορεί να πηγαίνει το αυτοκίνητό του στο συνεργείο που είναι εκτός Δήμου και σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων. 

Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και δεν θα μπορούν να τις επισκεφτούν κάτοικοι που δεν μένουν στον Δήμο. Ένας πολίτης που μένει στον Βύρωνα δηλαδή, δεν μπορεί να κατέβει στην Βαρβάκειο Αγορά για να ψωνίσει.

Όσον αφορά την σωματική άσκηση τώρα, το SMS με τον κωδικό 6 δηλαδή, κάθε πολίτης με τα πόδια ή με το ποδήλατό του μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει.

Όλο αυτό το «θέατρο του παραλόγου» το σχολιάζουν οι πολίτες στο Twitter, καθώς ένα από τα trends της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης είναι το #έξυπνα_μέτρα. 

Το «τρολάρισμα» ήταν τόσο έντονο που αναγκάστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας να ζητήσει από τους πολίτες να μην τα «τρολάρουν»! 

«Μην τρολάρουμε τα μέτρα, να δούμε τη μεγάλη εικόνα», είπε και αναγνωρίζοντας την κόπωση, σημείωσε πως «για πρώτη φορά έχουμε φως» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ωστόσο ο Στέλιος Πέτσας φαίνεται πως ξέχασε τις μέρες που εκείνος «τρόλαρε» το ΕΣΥ. Από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων και διασωληνωμένων, είχε χαρακτηρίσει «πεταμένα λεφτά» την επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ. Παράλληλα ο ίδιος είχε δηλώσει πως «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις