Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ Ο ΙΔΙΟΣ! - Νέα Σμύρνη: Μου έβαλαν χειροπέδες και με έβρισαν – Στο περιπολικό άκουγα συνέχεια “Κάντε συλλήψεις”


 Νέα Σμύρνη: Εξομολόγηση για τη Νέα Σμύρνη έγινε από έναν εκ των ένδεκα συλληφθέντων της Κυριακής. Ο ίδιος αναφέρει πως συνελήφθη στην πλατεία και βρέθηκε τελικά, με κατηγορίες που δεν καταλαβαίνει πώς προέκυψαν. Αναλυτικότερα:

21χρονος φοιτητής: Όσα είπε αρχικά

Νομικά προτίθενται να κινηθούν οι συλληφθέντες από την πλατεία στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή. Αυτό, διότι τους έχουν χρεωθεί παραπτώματα τα οποία, σύμφωνα με τους ίδιους δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο 21χρονος φοιτητής περιγράφει πως βρισκόταν στην πλατεία με μια φίλη του. Έπιναν καφέ, όταν άκουσε τη φασαρία. Αφού πλησίασε, άρχισε να τραβάει βίντεο, χωρίς να απευθυνθεί καν στους αστυνομικούς και ένας από αυτούς τον συνέλαβε. Όπως εξηγεί μάλιστα, η πρώτη συνομιλία που είχε με τους αστυνομικούς ήταν αφού του πέρασαν τις χειροπέδες.

Όσα εξομολογήθηκε ο 21χρονος φοιτητής για τα συμβάντα στη Νέα Σμύρνη,.

Ο ίδιος, δεν γνωρίζει ούτε τον άνδρα που ξυλοκοπήθηκε άγρια, ούτε την οικογένεια που αρχικά δέχτηκε πρόστιμο αλλά ούτε και τους υπόλοιπους 10 συλληφθέντες. Σε ερώτηση μάλιστα, απαντά πως οι συλληφθέντες γνωρίστηκαν μεταξύ τους μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, καθώς ανάμεσα τους ήταν ένα ζευγάρι που έκανε βόλτα με ρακέτες στα χέρια και αθλητική περιβολή, καθώς νωρίτερα ήταν στο άλσος και επέστρεφε σπίτι του, δύο άτομα που επέστρεφαν από τη δουλειά τους με τη μηχανή και σταμάτησαν βλέποντας τη φασαρία και άλλοι άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι.

“Εκείνη τη μέρα είχα βγει με μια φίλη μου για καφέ στην πλατεία από τη Νέα Σμύρνη, έχοντας στείλει το μήνυμα 6 για περπάτημα. Φορώντας τη μάσκα μου”, εξηγεί ο ίδιος στην κάμερα.

21χρονος φοιτητής: Τι ανέφερε στη συνέχεια

“Ξεκινήσαμε να περπατάμε στην πάνω πλευρά της πλατείας, μέχρι που ακούσαμε φωνές και ήρθαμε να δούμε τι γίνεται. Υπήρχε κόσμος που διαμαρτυρόταν και πολλή Αστυνομία. Όταν φτάσαμε εδώ σκέφτηκα να βγάλω το κινητό μου να βιντεοσκοπήσω. Όταν έβγαλα το κινητό μου μετά από πέντε δευτερόλεπτα με είδε ένας αστυνομικός, άρχισε να φωνάζει, ενημέρωσε και τους υπόλοιπους ότι βιντεοσκοπώ και κατευθείαν έκλεισα το κινητό μου και το έβαλα στην τσέπη μου. Κατευθείαν ήρθε προς τα πάνω μου, με τράβηξε από το παγκάκι προς το σημείο που ήταν οι υπόλοιποι που συλλαμβάνονταν”.

Χωρίς νωρίτερα να έχει μιλήσει σε κάποιον αστυνομικό και χωρίς να έχει κινηθεί εναντίον του, ο 21χρονος είδε να του περνάνε χειροπέδες στη Νέα Σμύρνη:” Άρχισαν να μου βάζουν τις χειροπέδες και τους ρώτησα πάντα με πολύ ευγενικό και ήρεμο τρόπο γιατί το κάνει αυτό. Μου απάντησε ότι δρα βάσει νόμου. Στη συνέχεια με βάλανε στο περιπολικό, ήρθε άλλο ένα παιδί και το βάλανε κι εκείνον στο περιπολικό με χειροπέδες. Μας έβρισαν και επέστρεψαν στην πλατεία να συνεχίσουν ότι έκαναν”.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ (ΕΔΩ) ΓΙΑ ΟΛΑ!

21χρονος φοιτητής: Τι είπε στο τέλος

Όπως λέει, τον άνθρωπο με τον οποίο βρέθηκε μαζί στο περιπολικό δεν τον γνώριζε, ωστόσο κοιταχτηκαν μεταξύ τους και απόρησαν όταν άκουγαν τις οδηγίες από τον ασύρματο του περιπολικού:” Από τον ασύρματο μέσα στο περιπολικό άκουγα συνεχόμενα να λένε “Κάντε συλλήψεις”, σαν εντολή. Στη συνέχεια μας πήγαν στη ΓΑΔΑ”.

Εκεί, έμεινε μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν και όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με πρόστιμα που τους βεβαιώθηκαν περίπου στις 17:30 ενώ ήταν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και με κατηγορίες που, όπως επισημαίνει ο νεαρός, δεν κατάλαβε από που προέκυψαν: “Με κατηγόρησαν για απόπειρα σωματικής βλάβης, σωματική βλάβη, εξύβριση, μη τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό και αντίσταση κατά των αρχών. Μας έβαλαν και πρόστιμο, είχα το σχετικό μήνυμα οπότε θα κάνω ένσταση και στη συνέχεια θα προχωρήσω με μήνυση κατά των αστυνομικών που είπαν ψέματα”, λέει ο ίδιος.

*Κατόπιν επιθυμίας του, ο 21χρονος δεν επιθυμούσε να δημοσιευτεί το όνομα του, καθώς όπως εξήγησε φοβάται μήπως στοχοποιηθεί από την Αστυνομία.

21χρονος φοιτητής: Ακολουθεί βίντεο από τις δηλώσεις του για τα συμβάντα της Νέας Σμύρνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις