Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Νέα Σμύρνη: Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στα ίχνη και τη σύλληψη δύο νεαρών


 Δύο μεγάλες ομάδες υπόπτων από τον οπαδικό και τον αντιεξουσιαστικό χώρο ερευνούν παράλληλα Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Δίωξη Αθλητικής Βίας για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και την επίθεση εναντίον αστυνομικού.

Βίντεο από το σημείο της επίθεσης εναντίον του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, γεωγραφικά στίγματα κινητών τηλεφώνων, αλλά και αναρτήσεις και επικοινωνίες μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στα επεισόδια, σε διαδικτυακές πλατφόρμες, είναι τα εργαλεία των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών του άγριου ξυλοδαρμού του άνδρα της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Από την πρώτη στιγμή τις έρευνες ανέλαβαν παράλληλα τρεις υπηρεσίες της αστυνομίας: Η Κρατική Ασφάλεια σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Αθλητικής Βίας από τη μια και η Αντιτρομοκρατική από την άλλη. Και αυτό γιατί πέραν των δημόσιων προσκλήσεων για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης, και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι αξιωματικοί αυτών των υπηρεσιών αναγνώρισαν μεταξύ των δραστών και «γνωστούς χούλιγκαν», αλλά και αντιεξουσιαστές με έντονη δράση.

Έτσι μετά την ανακάλυψη ενός πορτοφολιού μέσα στο οποίο υπήρχε η ταυτότητα ενός 22χρονου αλβανικής καταγωγής που πρώτος κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας έφτασαν στην αποθήκη του Ασπρόπυργου όπου συνέλαβαν τον 30χρονο Ιρακινό, ο οποίος είναι σεσημασμένος για υπόθεση ναρκωτικών, αλλά κυρίως για συμμετοχή σε οπαδικά επεισόδια. Αυτός ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ως ο άνδρας που διέσχισε τρέχοντας τη λεωφόρο και τράβηξε από το «παπάκι» τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τον οποίο στη συνέχεια λιντσάρισαν περισσότερα από 30 άτομα.

Η εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής στην έρευνα

Από τα πρώτα στοιχεία όμως «εμφανίστηκε» και η παρουσία ενός 22χρονου αντιεξουσιαστή, μέλους της αναρχικής συλλογικότητας «Μασόβκα», ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από έναν μήνα μετά από επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Από αυτό το σημείο μπήκε στον κύκλο των ερευνών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οι ερευνητές της οποίας σε πρώτη φάση συνέλλεξαν στοιχεία για τη συμμετοχή του 22χρονου στην ομάδα που επιτέθηκε στον αστυνομικό, και στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι κινήθηκε προς και από τη Νέα Σμύρνη μαζί με άλλο ένα πρόσωπο, έναν 23χρονο Ιρανικής καταγωγής. Έτσι ερεύνησαν και αυτό το πρόσωπο και τελικά τον συνέλαβαν.

Παράλληλα με τις έρευνες αυτές, άλλη ομάδα της Ασφάλειας «σαρώνει» πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αφού ήδη έχουν βρεθεί επικοινωνίες και επαφές υπόπτων και κατηγορουμένων σχετικά με τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Sputnik, απ' αυτές προκύπτουν νέα πρόσωπα, και από τον «οπαδικό» αλλά και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, για τα οποία είναι στη συνέχεια σχετικά εύκολο να βρεθούν στοιχεία για το αν συμμετείχαν ή όχι στις συγκρούσεις στη Νέα Σμύρνη και στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού της ΔΡΑΣΗ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις