Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Εγκλωβισμένος άνδρας στο Μεσοχώρι από τον ισχυρό σεισμό 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα - Πτώση τοίχου σε σχολείο - «Νέκρωσαν» οι γραμμές ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ, Εκατομμύρια πολίτες δεν μπορούν να επικοινωνήσουν


 Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο σεισμός είχε επίκεντρο την Ελασσόνα και έγινε αισθητός μέχρι και στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει εγκλωβισμένος άνδρας στο Μεσοχώρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάλεσε η σύζυγος του άνδρα, η οποία κατάφερε να απομακρυνθεί από το κτίριο.

Επί τόπου σπεύδει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής. 

Όπως φαίνεται το σπίτι του ζευγαριού κατέρρευσε από τη σεισμική δόνηση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Ταυτόχρονα υπάρχουν πληροφορίες και για υλικές ζημιές στη Λάρισα. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως κατέρρευσε τοιχοποιία σε ένα σχολείο στην περιοχή Δαμάση.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Θεσσαλονίκη, Μεσολόγγι και Τρίπολη, πέρα από την Αθήνα και τις περιοχές κοντά στο επίκεντρο. 

Στη Λάρισα και τα Τρίκαλα μάλιστα οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι αναγκάστηκαν να βγουν στους δρόμους. 

Σύμφωνα με τα  αναθεωρημένα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε 16 χλμ νότια της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο έδωσε αρχικά τον σεισμό στα 6 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με την πρόσφατη αναθεώρηση του ήταν στα 6,9 Ρίχτερ. 

Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χλμ, ενώ ακολούθησε μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος δυο χιλιομέτρων, στα 24 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά της Λάρισας. 

Δείτε βίντεο από τις πρώτες στιγμές στη Λάρισα μετά τον σεισμό:


Μετά τη χθεσινή κατάρρευση του δικτύου της Vodafone σε ένα μεγάλο μέρος της Αττικής, σήμερα κατέρρευσαν οι φωνητικές υπηρεσίες και στους συνδρομητές της WIND, δημιουργώντας μεγάλα ερωτηματικά για την αξιοπιστία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.


Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως ούτε τα 4ψήφια εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας δεν λειτουργούν.

Οι έχοντες WIND μπορούν να επικοινωνήσουν μόνο με εφαρμογές επικοινωνίας μέσω ίντερνετ.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν πανάκριβες υπηρεσίες στους συνδρομητές τους.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

ΩΡΑ 13:30 Απεγκλωβίστηκε ζωντανός ο ηλικιωμένος από το Μεσοχώρι

Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί 4,7, 4,2 και 4,9 Ρίχτερ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις