Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Ουρές εκατοντάδων πλοίων έξω από τη διώρυγα του Σουέζ - Νέες απόπειρες «ξεκολλήματος» της παγκόσμιας οικονομίας (βίντεο)

 


Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ουρές εκατοντάδων πλοίων και στις δύο πλευρές του προσωρινά κλειστού καναλιού του Σουέζ

 Τα πλοία και οι ιδιοκτήτες τους αντιμετωπίζουν ένα σκληρό δίλημμα: αν θα περιμένουν την επιτυχή απελευθέρωση του Ever Given, το τάνκερ που μπλοκάρει την πλωτή οδό, ή να κάνουν παράκαμψη 14 ημερών, κάνοντας τον γύρο ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου.



Οι αρχές του καναλιού του Σουέζ δεν έχουν κάνει την επιλογή ευκολότερη, παραμένοντας σιωπηλοί για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί πριν το άνοιγμα του καναλιού. Ταυτόχρονα, ο ιδιοκτήτης του Ever Given, Shoei Kisen, έδωσε μια αισιόδοξη πρόγνωση ότι το πλοίο που δημιουργεί προβλήματα θα απελευθερωθεί σύντομα από την αιχμαλωσία.

Ορισμένες εταιρείες, συγκεκριμένα η Hyundai Merchant Marine, έχουν ήδη αλλάξει το δρομολόγιο των δεξαμενόπλοιων τους για να διαρκέσουν περισσότερο - αλλά πιθανώς ταχύτερα - και άλλες στη Σιγκαπούρη και το Τόκιο εξακολουθούν να εξετάζουν την ευκαιρία. Ωστόσο, αρκετές δεκάδες άλλα πλοία φαίνεται ότι δεν έχουν εγκαταλείψει την ελπίδα ότι το Ever Given θα απελευθερωθεί γρήγορα από τη σημερινή του κατάσταση στην οποία μπήκε όταν μια αμμοθύελλα το έριξε φυσικά καθώς κατευθυνόταν στο κανάλι.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Νέες απόπειρες σήμερα.

O πρόεδρος της Shoei Kisen, της ιδιοκτήτριας εταιρίας του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given που έχει μπλοκάρει από την Τρίτη τη Διώρυγα του Σουέζ, δήλωσε πως ευελπιστεί ότι το πλοίο θα αποκολληθεί σήμερα το βράδυ.

«Απομακρύνουμε ίζημα, με επιπλέον εργαλεία βυθοκόρησης», δήλωσε ο Γιουκίτο Χιγκάκι σε συνέντευξη Τύπου χθες, με τα σχόλιά του να δημοσιεύονται σήμερα στον ιαπωνικό Τύπο. Δήλωσε πως ελπίζει σε αποκόλληση του Ever Given «αύριο (σήμερα, Σάββατο) το βράδυ» (ώρα Ιαπωνίας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις