Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

"Μήνυμα" Ερντογάν σε Μόσχα... Πυρά πυροβολικού κοντά σε ρωσική βάση στη Συρία -Προειδοποιούν οι Τούρκοι για πιθανή σύγκρουση;


 "Μήνυμα" Ερντογάν σε Μόσχα η επίθεση πυροβολικού σε ρωσική βάση μετά τον βομβαρδισμό τουρκικών εγκαταστάσεων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χθες

Σύμφωνα με βίντεο ασφαλείας από ρωσική βάση στη Συρία πριν μερικές ώρες, φέρεται να είχαμε μια ιδιότυπη απάντηση των Τούρκων στην σφοδρότατη ρωσική επίθεση που υλοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα χθες σε εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Συρία, από ρωσικούς πυραύλους και αεροσκάφη.

Περιοχή κοντά στην ρωσική στρατιωτική βάση, φέρεται να δέχθηκε πυρά πυροβολικού από το τουρκικό έδαφος, αναφέρουν ξένες πηγές, πιθανότατα ως προειδοποίηση για επερχόμενη σύγκρουση σε μια ευρύτερη περιοχή ανάμεσα σε ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζουμε ότι τρεις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στην περιοχή του οικισμού Ain Issa υπόκεινται σε τακτικά βομβαρδισμούς από την Τουρκία.

Έτσι, σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Telegram «REVERSE SIDE OF THE MEDAL» στην ιστοσελίδα Avia.pro, τουρκικά βλήματα κτύπησαν μόλις 1,5-2 χιλιόμετρα από μια από τις βάσεις του ρωσικού στρατού, προκαλώντας συναγερμό στην ρωσική πλευρά όπως είναι φυσικό σε αυτές τις περιπτώσεις.

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα όμως, η στρατιωτική βάση της Ρωσίας στην περιοχή Ain Issa στη συριακή επαρχία Raqqa δέχεται πυρά από το τουρκικό έδαφος, καθώς και από φιλοτουρκικές τρομοκρατικές ομάδες.

Ένας από τους λόγους για τον τακτικό βομβαρδισμό αυτών των περιοχών είναι η απόπειρα της Τουρκίας να επεκτείνει τη ζώνη επιρροής της στην πόλη Ain Issa, ενώ τους τελευταίους μήνες η ρωσική πλευρά έχει αυξήσει σημαντικά την παρουσία της σε αυτή την περιοχή.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, σε τρεις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην  Ain Issa ευρίσκονται 400 έως 800 στρατιώτες του ρωσικού στρατού.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Τάταρο ειδικό αναλυτή, Ayder Muzhdabaev, φυγόδικο, φιλελεύθερο, υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα των Τάταρων (Mejlis) Κριμαίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει τα σχέδια του και στην Συρία.

Κατά την άποψή του Τάταρο (ουσιαστικά τουρκικής καταγωγής) ειδικού, η Τουρκία περιβάλλεται πλέον από ρωσικά στρατεύματα και από τις δύο πλευρές (Εύξεινο Πόντο και Συρία) τα οποία ενισχύονται κάθε μήνα με βαρέα όπλα και πολεμικά πλοία με βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο Muzhdabaev πιστεύει ότι η Μόσχα ενίσχυσε σημαντικά τις ρωσικές θέσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στις περιοχές του Εύξεινου Πόντου και της Α. Μεσογείου, μετακινώντας πολεμικά πλοία και υποβρύχια που διαθέτουν τρομακτική ισχύ με την σιωπηρή συγκατάθεση της Άγκυρας, η οποία δεν έχει κατανοήσει το ευρύτερο σχέδιο του Ρώσου προέδρου.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Ο Πούτιν ελέγχει πλήρως την κατάσταση στη Συρία, την οποία ο ειδικός αποκαλεί «ρωσικό έδαφος».

"Ο Πούτιν πέρασε τα στενά, περιβάλλει την Τουρκία από τις δύο πλευρές, και στην πραγματικότητα μέσω Κριμαίας από τη μία  πλευρά και Συρίας από την άλλη, μπορεί να “κλείσει τις δαγκάνες” όποτε αυτός αποφασίσει να το κάνει, προκαλώντας ασφυξία στην τουρκική δημοκρατία", δήλωσε ο ίδιος.  

Πολλοί ειδικοί αναλυτές και ειδικοί όμως, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο Bloomberg, υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βασίζεται στην Τουρκία για να δημιουργήσει διχασμό εντός του NATO, παρά τις διαφορές της Μόσχας με την Άγκυρα στο συριακό έδαφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις