Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Επιστολή Μενδώνη στον Τσίπρα: «Σας προσκαλώ να σας ξεναγήσω στην Ακρόπολη» σχετικά με την τοποθέτηση πινακίδας με το όνομά της


 Επιστολή στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στην οποία τον προσκαλεί να τον ξεναγήσει στην Ακρόπολημία μέρα μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα social media σχετικά με την τοποθέτηση πινακίδας με το όνομά της στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

«Παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις σας σχετικά με τα έργα και τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στα επ’ αυτού κείμενα μνημεία και αντιλαμβάνομαι ότι έχετε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο», αναφέρει στην επιστολή της η υπουργός Πολιτισμού.

«Ως εκ τούτου, επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σας προσκαλέσω να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και να σας ξεναγήσουμε μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει», καταλήγει η κυρία Μενδώνη.

Η επιστολή της Λίνας Μενδώνη:

«Απαντήστε για τα αίσχη στην Ακρόπολη ως υπουργός και όχι ως ξεναγός»

Απάντηση έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην πρόσκληση της Λίνας Μενδώνη στον Αλέξη Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη, καλώντας την να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει ως υπουργός για τη σύμβαση δωρεάς στην Ακρόπολη.

«Ας έρθει να απαντήσει για τα αίσχη στην Ακρόπολη ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση για την επιστολή της υπουργού στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου.

Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα: Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο “Αναφορά Δωρεάς” ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: “Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη’ (Ιούνιος 2020)”.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε. Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη».

Υπενθυμίζεται ότι η επιγραφή της χορηγίας στην Ακρόπολη προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, καθώς σύμφωνα με το κείμενο της Σύμβασης με το Ίδρυμα Ωνάση που κατατέθηκε στη Βουλή, αναφέρεται:

«Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του Ανελκυστήρα Πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης δίπλα από την σχετική επιγραφή που αφορά την χορηγία της Ε.Ε και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70 x 40 εκ.) που θα αναφέρει: “Ο Ανελκυστήρας Πλαγιάς και ο Φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις