Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Γυναίκα στην Αχαΐα έπεσε θύμα χάκερ: "Μέσα σε ένα βράδυ έχασα 34.500 ευρώ" - Το κόλπο με το email


 Μια γυναίκα από την Αχαΐα που έπεσε θύμα χάκερ και έχασε μέσα σε ένα βράδυ 34.500 ευρώ, περιγράφει στο Sputnik πώς την εξαπάτησαν.

Θύμα χάκερ έπεσε μία γυναίκα από την Αχαΐα, η οποία έχασε πολλά χρήματα μέσα σε λίγες ώρες. Η γυναίκα, η οποία δεν θέλει να αποκαλύψει τα στοιχεία της, μίλησε στο Sputnik για τη δυσάρεστη περιπέτειά της.
«Έλαβα ένα email, από έναν αποστολέα που έμοιαζε να είναι η τράπεζά μου το βράδυ της Κυριακής. Το email μου έλεγε ότι λόγω εργασιών και αναβάθμισης πρέπει να μεταβώ σε συγκεκριμένο link, όταν πάτησα τον υπερσύνδερμο με μετέφερε στο περιβάλλον της τράπεζάς μου, όπου όταν μπαίνω για να πραγματοποιήσω ηλεκτρονικές αγορές και πληρωμές, μπαίνω με τους κωδικούς μου. Έδωσα τους κωδικούς μου και αυτό ήταν όλο. Μέσα σε ένα βράδυ σήκωσαν από τον λογαριασμό μου 34.500 ευρώ, με ηλεκτρονικές αγορές αξίας 10.500 ευρώ, σε γνωστό κατάστημα στην Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα τα ξόδεψαν σε διάφορα καταστήματα του εξωτερικού» αναφέρει.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ίδια δεν έλαβε κανένα μήνυμα επιβεβαίωσης για τις ηλεκτρονικές αυτές αγορές, που συνηθίζει να λαμβάνει πριν πραγματοποιήσει κάθε της ηλεκτρονική αγορά.
«Δεν μπορώ να ψωνίσω τίποτα διαδικτυακά, χωρίς κωδικό επιβεβαίωσης από την τράπεζα» ξεκαθαρίζει.

Στη συνέχεια μας ενημερώνει ότι έχει γίνει μήνυση, αίτηση αμφισβήτησης και καταγγελία στην Ασφάλεια.
«Η δικηγόρος μου πιστεύει ότι είναι υποχρέωση της τράπεζας να με αποζημιώσει, γιατί δεν με προστάτευσε» αναφέρει.
Τη δεδομένη στιγμή, από ένα κατάστημα του εξωτερικού της επιστράφηκαν μόνο δύο κινήσεις, αξίας 2.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις