Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Johnson&Johnson: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρήκε "πιθανή σύνδεση" του εμβολίου με θρομβώσεις


 Πιθανή σύνδεση του Johnson & Johnson με θρομβώσεις βρήκε ο ΕΜΑ. Όσα ανακοίνωσε για το εμβόλιο.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) βρήκε πως υπάρχει «πιθανή σύνδεση» του εμβολίου της Johnson&Johnson με την εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων.
Η επιτροπή ασφάλειας του Οργανισμού (PRAC) αναφέρει, μάλιστα, ότι οι «σπάνιες» θρομβώσεις θα πρέπει να προστεθούν στο φύλλο οδηγιών χρήσης του εμβολίου. Η επιτροπή εξέτασε τις έως τώρα οκτώ καταγεγραμμένες αναφορές για σοβαρές θρομβώσεις στις ΗΠΑ, όπου μάλιστα στη μία περίπτωση ο ασθενής κατέληξε.
Ωστόσο, ο ΕΜΑ τονίζει πως από τις 13 του μηνός έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της J&J πάνω από επτά εκατομμύρια πολίτες, ενώ όλα τα περιστατικά θρομβώσεων αφορούν άτομα κάτω των 60 ετών και κυρίως γυναίκες.

Όπως προσθέτει, οι θρομβώσεις σημειώθηκαν σε διάστημα τριών εβδομάδων από τον εμβολιασμό.
Πάντως, ως προς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επαναβεβαιώνει ότι το ισοζύγιο οφέλους κινδύνου παραμένει θετικό.

Johnson&Johnson: Παραμένουμε πολύ σίγουροι

Η φαρμακοβιομηχανία Johnson&Johnson παραμένει «απόλυτα σίγουρη» για το εμβόλιό της και ελπίζει να βρει «πολύ σύντομα» λύση με τις ρυθμιστικές Αρχές, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός της διευθυντής της εταιρείας.
«Παραμένουμε πολύ σίγουροι και ελπίζουμε ότι η ισορροπία μεταξύ των οφελών και των κινδύνων θα λειτουργήσει υπέρ ημών», δήλωσε ο Τζόζεφ Γουόκ στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Επίσης, επεσήμανε πως υπάρχει συνεργασία με τις ρυθμιστικές Αρχές ώστε «να βεβαιωθούμε ότι έχουν όλες τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζονται για να λάβουν τις αποφάσεις τους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η J&J περιμένει πολύ σύντομα, «ίσως από το τέλος αυτής της εβδομάδας», από Ευρώπη και FDA μία απόφαση για το «πώς μπορούμε να προχωρήσουμε».
Εάν η κανονιστική διαδικασία «πηγαίνει καλά, θα είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε όλες τις συμβατικές μας δεσμεύσεις (, σ.σ. όσον αφορά στην παράδοση εμβολίων), στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», διαβεβαίωσε στο τέλος ο Τζόζεφ Γουόκ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις