Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Καταγγελία στο «Αττικόν»: Εισβολή αρνητών του κορονοϊού - Προπηλάκισαν το προσωπικό και βιντεοσκοπούσαν


 Σοβαρό περιστατικό με πρωταγωνιστές αρνητές του κορονοϊού, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "Αττικόν" ότι συνέβη την Κυριακή 11 Απριλίου. Σύμφωνα με την καταγγελία στην οποία προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝ Αττικόν "Αναγέννηση", τον επόμενη ημέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου, συγγενής ασθενούς μαζί με μία "φίλη" του εισέβαλαν σε πτέρυγα Covid του νοσοκομείου και προπηλάκισαν το προσωπικό, βιντεοσκοπώντας παράλληλα με το κινητό τους τηλέφωνο τους χώρους. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες ισχυρίζονταν ότι "τα νοσοκομεία βαφτίζουν ψευδώς ασθενείς ως Covid", ότι οι υγειονομικοί "τους κλειδώνουν σε θαλάμους και δεν τους κοιτάζουν", τους "απαγάγουν χωρίς να ενημερώσουν τους συγγενείς", τους "κρατάνε στα νοσοκομεία χωρίς λόγο παρότι είναι καλά, βγάζοντας επίτηδες θετικά τεστ" και πολλά άλλα. Στη συνέχεια ανήρτησαν σχετικές εικόνες στο Facebook. Πλέον αυτές οι αναρτήσεις έχουν "κατέβει".

Αναλυτικά η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων:

"Την Κυριακή 11/4/2021, επόμενη ημέρα γενικής εφημερίας του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου, συγγενής ασθενούς μαζί με «φίλη» του εισέβαλλαν σε νοσηλευτική πτέρυγα Covid του νοσοκομείου μας και βιντεοσκοπούσαν με το κινητό τηλέφωνο τους χώρους, προπηλακίζοντας ταυτόχρονα το προσωπικό, αρνούμενοι να δεχτούν τη διάγνωση covid λοίμωξης αναπνευστικού για την ασθενή. Προβάλλανε απίστευτες κατηγορίες και ισχυρισμούς: ότι «τα νοσοκομεία βαφτίζουν ψευδώς ασθενείς ως Covid», ότι οι υγειονομικοί «τους κλειδώνουν σε θαλάμους και δεν τους κοιτάζουν», τους «απαγάγουν χωρίς να ενημερώσουν τους συγγενείς», τους «κρατάνε στα νοσοκομεία χωρίς λόγο παρότι είναι καλά, βγάζοντας επίτηδες θετικά τεστ» και πολλά άλλα. 

Το σωματείο μας καταγγέλλει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές. Θεωρούμε το ζήτημα πολύ σοβαρό. Δεν εντάσσεται στις συνήθεις προστριβές και τα δίκαια παράπονα που έχει ο κόσμος για τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας, που άλλωστε και το ίδιο το υγειονομικό κίνημα καταγγέλλει και μάχεται για να τις αλλάξει. Πολύ περισσότερο θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για τόσο αυθόρμητο ούτε μεμονωμένο γεγονός. Αντίστοιχες πρακτικές συμβαίνουν και σε άλλα νοσοκομεία και εκπορεύονται από διάφορους ακροδεξιούς κύκλους, υπηρετώντας σκοπιμότητες εκείνων που στοχεύουν να στρέψουν την οργή του κόσμου για την πολιτική διαχείριση της πανδημίας κατά των υγειονομικών. Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ενώ σε άλλα ζητήματα, ειδικά απέναντι σε αγώνες και κινητοποιήσεις, η αστυνομία και η κυβέρνηση παρεμβαίνουν άμεσα και κατασταλτικά, σε τέτοιες περιπτώσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων και πρόκλησης κινδύνου κατά της δημόσιας υγείας, επιδεικνύουν ιδιαίτερη ανοχή. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας, την πολιτική προστασία και την επιτροπή ειδικών του υπουργείου να τοποθετηθούν άμεσα και να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τις παραπάνω αθλιότητες που στρέφονται κατά της δημόσιας υγείας, των μαχόμενων υγειονομικών, συνολικά των εργαζομένων. Το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν είναι να φροντίσουν για το άμεσο κατέβασμα του συγκεκριμένου βίντεο και άλλων ανάλογου περιεχομένου από τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης".

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις