Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Κως: Συνελήφθη 43χρονος για κατασκοπεία - Είχε βίντεο από στρατιωτικές εγκαταστάσεις


Συνελήφθη 43χρονος για κατασκοπεία στην Κω. Τι βίντεο βρέθηκε στην κατοχή του.
Συνελήφθη ένας 43χρονος Αιγύπτιος στην Κω και κατηγορείται για κατασκοπεία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ύποπτα βίντεο.
Ειδικότερα, κατασχέθηκε το κινητό του, ενώ στον υπολογιστή του βρέθηκε βίντεο από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί.
Ο άνδρας αρνείται τις κατηγορίες και δεν έχει αποκαλύψει γιατί είχε αυτό το υλικό, όπως μετέδωσε το OΡΕΝ.
Συνελήφθη 43χρονος για κατασκοπεία στην Κω - Sputnik Ελλάδα, 1920, 20.04.2021
Συνελήφθη 43χρονος για κατασκοπεία στην Κω

Εμπλέκεται και σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Ο 43χρονος εμπλέκεται και σε δεύτερη υπόθεση, καθώς τη Δευτέρα εντοπίστηκε να διακινεί παράνομα δύο γυναίκες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.) εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και αφού αρχικά διέμεναν στην Κω, έπειτα με πλαστά έγγραφα προωθούνταν στην ενδοχώρα. Ο 43χρονος εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας να συνοδεύει μία 23χρονη και μία 27χρονη σε στάση ταξί εντός της πόλεως. Οι δύο νεαρές συνελήφθησαν έξω από τον αερολιμένα της Κω, καθώς κατά τον έλεγχο υπέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα.

Έτσι, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κω προχώρησαν στη σύλληψη του 43χρονου για παράβαση του ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις), πλαστογραφία και κατασκοπεία.

Σύλληψη και ενός 23χρονου

Ο 43χρονος Αιγύπτιος φαίνεται πως δεν δρούσε μόνος του, καθώς λίγες ώρες μετά το παραπάνω συμβάν σκάφος του Λιμενικού Καλύμνου εντόπισε σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές. Ύστερα από καταδίωξη, εντοπίστηκαν οκτώ άνθρωποι στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω.

Έπειτα από μαρτυρίες των επιβαινόντων, ένας 23χρονος αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους επτά ως ο διακινητής – χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια.
Τον άνδρα αναγνώρισαν και η 23χρονη και η 27χρονη που είχαν συλληφθεί νωρίτερα.
Ο νεαρός συνελήφθη για παράβαση του ν. 3386/2005 όπως ισχύει (παράνομη είσοδος), του ν. 4251/2014 (παράνομη διακίνηση προσώπων) και του άρθρου 98 Π.Κ. (έγκλημα κατ’ εξακολούθηση), σύμφωνα με το Λιμενικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις