Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021

Σχολείο στις ΗΠΑ απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν: «Οι επαφές με τους εμβολιασμένους θα έβλαπτε τα παιδιά»

 


Την ώρα που πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ σκέφτονται να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

Ένα ιδιωτικό σχολείο του Μαϊάμι απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, επικαλούμενο επιχειρήματα, όπως ότι η επαφή με εμβολιασμένα άτομα θα έβλαπτε τα παιδιά.

Η Λέιλα Σέντνερ, η συνιδρύτρια της Ακαδημίας Σέντνερ, έστειλε πρόσφατα μια επιστολή στο προσωπικό, στο οποίο δηλώνει ότι δεν θα επιτραπεί στους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς να πλησιάσουν τους μαθητές. Από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, ζήτησε να μην το κάνουν μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους

«Πρόσφατες πληροφορίες ανέκυψαν πρόσφατα (sic) σύμφωνα με τις οποίες άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί επηρεάστηκαν αρνητικά από την αλληλεπίδρασή τους με εμβολιασμένους», υποστηρίζει η Σέντνερ.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη, σύμφωνα με την οποία με τον εμβολιασμό το άτομο μεταδίδει τον ιό SARS-CoV-2», διαβεβαίωσε η Τζέιμι Σκοτ, ομότιμη καθηγήτρια που εργάζεται στο Τμήμα Μοριακής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά. «Στην πραγματικότητα, είναι αδύνατον», πρόσθεσε μιλώντας στο AFP Factuel, την ομάδα επαληθευτών πληροφοριών του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Λέιλα Σέντνερ πάντως υποστηρίζει επίσης ότι λόγω του εμβολίου επηρεάστηκαν «χιλιάδες» έμμηνοι κύκλοι και προκλήθηκε αύξηση κατά 366% των αποβολών, άποψη που ωστόσο αντικρούει το επιστημονικό κατεστημένο στις ΗΠΑ.

Το AFP Factuel είχε επίσης καταρρίψει τον ισχυρισμό αυτόν σε μια πρόσφατη ανακοίνωσή του. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο αποβολής λόγω των εμβολίων κατά της Covid», δήλωνε, σε εκείνη την ανακοίνωση, η βρετανική υγειονομική υπηρεσία.

Πριν από την πανδημία, το σχολείο ανέφερε στον ιστότοπό του ότι δεν ήταν υποχρεωτικό για τους μαθητές του να έχουν εμβολιαστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις