Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Συνεχή πυρά ουκρανικού πυροβολικού κατά των ρωσοφώνων - Πεντάγωνο: «Πλήρης η υποστήριξή μας στην Ουκρανία»!


 Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο Ντονμπάς, αφού όλα δείχνουν ότι η Ουκρανία παίζοντας πολύ επικίνδυνα παιχνίδια έχει αρχίσει την επίθεσή της στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Όπως δείχνουν βίντεο από τα πυρά των πυροβολικού του ουκρανικού Στρατού κατοικίες καίγονται στο Zaitsevo, 49 χλμ. βορειοανατολικά του Ντόνετσκ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη όμως, ο αρχηγός του ουκρανικού Στρατού ανακοίνωση της έναρξη της επιχείρησης στο Ντονμπάς.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με πηγές στο Ντόνετσκ υπάρχουν πυρά πυροβολικού που ακούγονται σε όλη την περιοχή στη γραμμή αντιπαράθεσης.,

Την ίδια περίπου ώρα ολοκληρωνόταν και η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατά την οποία ο Μπάιντεν εξέφρασε την δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Παράλληλα τηλεφωνική συνομιλία είχε και ο  Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin  με τον ουκρανό υπουργό Άμυνας Andriy Taran, με τον Austin   να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν στο ακέραιο τη δέσμευσή τους για την πλήρη υποστήριξη της Ουκρανίας σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Από  την άλλη οι προειδοποιήσεις της Μόσχας προς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι συνεχείς. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως οποιαδήποτε παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα απαντηθεί αναλόγως ενώ χαρακτήρισε την  κατάσταση στο Ντονμπάς ως «τρομακτική».

Μεγάλη υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του ρωσικού Στρατού βρέθηκε στην Κριμαία, σε ένα ακόμη σημάδι επιδείνωσης της ήδη έκρυθμης κατάστασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις