Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ: «Εισερχόμαστε σε περίοδο παγκόσμιας αστάθειας - Δεν είμαστε πλέον η αδιαμφισβήτητη υπερδύναμη»


 Ο κόσμος ενδέχεται να εισέλθει σε μια περίοδο «πιθανής διεθνούς αστάθειας», με την άνοδο της Κίνας και την έλευση τεχνολογιών στο χώρο της άμυνας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν…  «αναστάτωση», όπως για παράδειγμα της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, προειδοποίησε ο Αμερικανός στρατηγός, Μαρκ Μίλεϊ.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ συνέκρινε τη σημερινή εποχή με περιόδους σημαντικών γεωπολιτικών κρίσεων στην παγκόσμια ιστορία, όπως την πτώση της Ρώμης και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο πιθανής διεθνούς αστάθειας», τόνισε, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ.

Ο Μίλεϊ είπε ότι η άνοδος της Κίνας αλλάζει το status-quo, έπειτα από δεκαετίες κατά τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η αδιαφιλονίκητη παγκόσμια «στρατιωτική, πολιτική και οικονομική δύναμη».

Προειδοποίησε ότι η γεωπολιτική αλλαγή συνοδεύεται από τεχνολογικές καινοτομίες, όπως τα πολυηχητικά όπλα (πύραυλοι με πολύ υψηλές ταχύτητες των 8 και 9 mach)  και η ρομποτική.

«Και αυτές θα ήταν δυνητικά αποφασιστικής σημασίας στη διεξαγωγή του πολέμου», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είπε ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να προετοιμαστεί για μια πιθανή μελλοντική πολεμική σύρραξη που δεν θα μοιάζει σε τίποτα «στους παλιούς πολέμους».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις