Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Είναι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού αποτέλεσμα περαμάτων σε εμβόλια; - Τι σχεδίαζαν οι επιστήμονες


 Είναι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού αποτέλεσμα περαμάτων σε εμβόλια; Το Σεπτέμβριο του 2020 είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι οι επιστήμονες σχεδίαζαν μια πρωτοποριακή τεχνική ώστε να εμποδίζουν τη μετάδοση του κορωνοϊού από τα ζώα στον άνθρωπο.

Ποια ήταν αυτή; Τα αυτομεταδιδόμενα (Self-spreading) εμβόλια !

Τι θα πει αυτό; Οι επιστήμονες σχεδίαζαν (παραμένει άγνωστο πάντως εάν την υλοποίησαν) μια πειραματική διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα εμβολίαζαν μια βασική ομάδα ζώων την αποκαλούν “founders” με ένα εμβόλιο το οποίο θα είχε ως αποστολή την καταπολέμηση παθογόνων παραγόντων και του κορωνοϊού στο ζωικό βασίλειο έτσι ώστε αυτό να μην μπορεί να μεταδοθεί αργότερα στον άνθρωπο.

Το εμβόλιο όμως αυτό θα ήταν κάπως διαφορετικό: Θα μεταδιδόταν σαν ιός από το ένα ζώο στο άλλο  ώστε να αποφευχθεί το αδύνατο έργο του εμβολιασμού κάθε ζώου ξεχωριστά.

Εκεί όμως αρχίζουν τα προβλήματα. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι επιστήμονες που σχεδίαζαν την ενεργητική τακτική κατά του κορωνοϊού, το εμβόλιο-ιός θα μπορούσε να μεταλλαχθεί με τη σειρά του σε κάτι άλλο, σε ένα πιο επιβλαβή ιό,  και από εκεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

«Αυτή η βασική ομάδα ζώων θα μετέδιδε παθητικά το εμβόλιο από το ένα ζώο στο άλλο μέσω της επαφής, της αναπαραγωγής, ή της αναπνοής. Σταδιακά αυτές οι αλληλεπιδράσεις θα δημιουργούσαν μια ανοησία της αγέλης (σ.σ. κυριολεκτικά αυτή φορά).

Όμως, από τη στιγμή που το εμβόλιο θα γινόταν σε μια βασική ομάδα ζώων οι επιστήμονες δεν θα μπορούσαν πλέον να ελέγξουν την όλη διαδικασία. Έτσι αυτό είτε θα δημιουργούσε μια ανοσία της αγέλης είτε θα μεταλλασσόταν σε ένα άλλο ιό, αυτό  θα ήταν εκτός ελέγχου», αναφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις