Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Έρχονται ενισχύσεις: Οι ΗΠΑ στέλνουν βοήθεια στην Ελλάδα


 Ιωάννης Χάρχαρης

Έγκριση πώλησης ανταλλακτικών και συναφών υλικών

ΗΥπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας και Ασφάλειας (DSCA) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ

ανακοίνωσε στις 19 Mαϊου, την έγκριση πώλησης ανταλλακτικών και συναφών υλικών για την εφοδιαστική υποστήριξη του στόλου Α/Φ της Πολεμικής Αεροπορίας, εκτιμώμενης αξίας $165 εκατ.

Πρέπει να αναφερθεί, ότι o Οργανισμός Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DSCA), είναι αρμόδιος να προβλέπει την αναπλήρωση αναλήψεων ειδών κατανάλωσης, (ανταλλακτικά επισκευής, κυρίως) από το σύστημα εφοδιασμού DoD, ώστε να περιλαμβάνει χρεώσεις για παρεπόμενα κόστη και χρέωση υπηρεσίας συστήματος.

Η Κυβέρνηση της Ελλάδας, ζήτησε να αγοράσει υπηρεσίες και αιτήματα τεχνικής υποστήριξης και υλικοτεχνικής υποστήριξης από την Αμερικανική Κυβέρνηση, υποστηρίζοντας το Foreign Military Sales Order II (FMSO II) και Cooperative Logistics Supply Support Arrangement (CLSSA).

Το αίτημα αφορά την ανανέωση αποθεμάτων, προμήθεια τυποποιημένων ανταλλακτικών και επισκευή / αντικατάσταση ανταλλακτικών, για την υποστήριξη των αμυντικών στόλων και των εναέριων στόλων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Καθώς επίσης και για όλα τα άλλα συστήματα και υποσυστήματα αεροσκαφών και άλλα σχετικά στοιχεία υποστήριξης αυτών. 

Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος είναι 165 εκατομμύρια $. Το πακέτο πώλησης, θα περιλαμβάνει υπηρεσίες υποστήριξης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τεχνική υποστήριξη και logistics, καθώς και άλλα αιτήματα για υποστήριξη FMSO II και CLSSA.

Σύμφωνα με την DSCA, οι υπηρεσίες FMSO II και CLSSA, παρέχουν ευέλικτη υποστήριξη logistics, που θα ενισχύσει την ικανότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει υπάρχουσες και μελλοντικές απειλές.

Οι αμυντικοί στόλοι και οι εναέριοι στόλοι της Πολεμικής Αεροπορίας, θα επωφεληθούν από την αναπλήρωση αποθεμάτων, τα τυποποιημένα ανταλλακτικά και την επισκευή / αντικατάσταση της προμήθειας ανταλλακτικών.

Η Ελλάδα, έχει επίσης ζητήσει άλλα συστήματα και υποσυστήματα αεροσκαφών. Το πακέτο πώλησης, θα προσφέρει επίσης υποστήριξη σε άλλο εξοπλισμό προέλευσης των ΗΠΑ, που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία.

Η DSCA δήλωσε σε μια δήλωση: "Αυτή η προτεινόμενη πώληση, θα υποστηρίξει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός  συμμάχου του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι σημαντικός εταίρος για πολιτική σταθερότητα και οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις