Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ιράκ TV: Φάρσες με άρωμα τρομοκρατίας - Σάλος για τους διάσημους που εκλιπαρούν για τη ζωή τους


 Σάλο έχουν προκαλέσει στο Ιράκ δύο τηλεοπτικές εκπομπές που παρουσιάζουν εξαιρετικά παρατραβηγμένες φάρσες σε βάρος επωνύμων.

Η προβολή των δύο εκπομπών διακόπηκε όταν σε ένα επεισόδιο ο φαρσέρ εμφανίστηκε προσποιούμενος ότι φορά γιλέκο αυτοκτονίας ενώ σε ένα άλλο σκηνοθετήθηκε ολόκληρη απαγωγή.

Η τηλεοπτική ρυθμιστική Αρχή του Ιράκ αποφάνθηκε ότι τα προγράμματα Tony’s Bullet και Raslan’s Shooting παραβιάζουν τους τηλεοπτικούς κανόνες, σύμφωνα με το BBC.

Σε ένα επεισόδιο του Raslan’s Shooting μία ηθοποιός λιποθύμησε από τρόμο όταν ψεύτικα εκρηκτικά έσκασαν ακριβώς δίπλα της.

Τα παρατραβηγμένα αστεία προκάλεσαν την οργή των τηλεθεατών, καθώς παραπέμπουν στην μόνιμη απειλή της στρατιωτικής βίας στο Ιράκ καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει μεν απολέσει την κυριαρχία του στη χώρα, συνεχίζει όμως να επιτίθεται σε πολίτες και το στρατό.

Ένα άλλο επεισόδιο του Raslan’s Shooting δείχνει τον διεθνή ποδοσφαιριστή του Ιράκ Alaa Mhawi να εκλιπαρεί για τη ζωή του με δεμένα τα μάτια.

Σε απάντηση στην κριτική, ένας από τους σεναριογράφους της σειράς, ο Dargham Abu Rghif, είπε ότι «οι σκηνές είναι σκληρές αλλά… αν το Ισλαμικό Κράτος είχε κερδίσει, οι καλλιτέχνες θα περνούσαν πολύ χειρότερα, το ίδιο και όλοι οι Ιρακινοί».

Οι εκπομπές με φάρσες είναι πολύ δημοφιλείς στον αραβικό κόσμο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Ραμαζανιού.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις