Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Ο μακελάρης της Άρτας: Τυφλωμένος από το αλκοόλ σκότωσε έξι άτομα για ένα… κέρασμα


 Τυφλωμένος από το ποτό ένας 52χρονος αγρότης είχε σκορπίσει τον θάνατο σε ένα μικρό χωρίο της Άρτας.

Πόσο μπορεί να κοστίσει μια παρεξήγηση για ένα κέρασμα; Έξι ανθρώπινες ζωές! Δεν το χωρά ανθρώπινος νους το μακελειό που προκάλεσε ένας 50χρονος αγρότης στο χωριό του, που ακόμη και σήμερα, 36 χρόνια μετά, δεν έχει ξεπεράσει το σοκ…

Ήταν αργά το απόγευμα, 15 Μαρτίου 1985. Στο μικρό χωριό των 300 κατοίκων, την Παλιά Βίγλα της Άρτας, η ζωή κυλούσε στην καθημερινή ρουτίνα. Ο Π.Μ., πατέρας τεσσάρων παιδιών και παππούς 10 εγγονιών, είχε αρχίσει εκείνη την μέρα να πίνει ούζα από το μεσημέρι με μία παρέα στην πλατεία του χωριού. Αργά το απόγευμα, οι φίλοι του σηκώθηκαν από το τραπέζι, χαιρέτησαν ο ένας τον άλλο και επέστρεψαν στα σπίτι τους.

Ο 50χρονος όμως αποφάσισε διαφορετικά: Ζαλισμένος από το αλκοόλ περπάτησε μέχρι το επόμενο καφενείο του χωριού του για να συνεχίσει. Την ώρα εκείνη στο κατάστημα βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης του και έξι πελάτες, μεταξύ τους και ένας 28χρονος με τον οποίο λίγες ημέρες νωρίτερα είχαν παρεξηγηθεί για ένα κέρασμα. Όπως είπαν οι συγχωριανοί τους, ο νέος άνδρας είχε κεράσει τον 50χρονο ένα ούζο όμως φεύγοντας ξέχασε να το πληρώσει, κάτι που ο Π.Μ. θεώρησε προσβολή και πως είχε εκτεθεί στον καφετζή!

Το μοιραίο απόγευμα

Εκείνο το μοιραίο απόγευμα, ο 28χρονος πιθανότατα θέλησε να επανορθώσει και προσφέρθηκε να τον κεράσει και πάλι. Η αντίδραση όμως του 50χρονου ήταν άσχημη. Αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και παραλίγο να έρθουν στα χέρια. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου μπήκε στη μέση και ο 50χρονος έφυγε εξοργισμένος. Όλοι πίστευαν πως το επεισόδιο είχε τελειώσει εκεί. Δυστυχώς, όμως, έκαναν λάθος!

Ο άνθρωπος που τυφλωμένος από το αλκοόλ σε λίγα λεπτά θα βύθιζε στο αίμα το χωριό του πήγε στο σπίτι του, πήρε μια επαναληπτική καραμπίνα και επέστρεψε στο καφενείο. Χωρίς να πει κουβέντα άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα. Ο ιδιοκτήτης και δύο πελάτες έπεσαν επί τόπου νεκροί.

Ο 28χρονος, που ήταν και ο βασικός του στόχος, αν και τραυματισμένος τού επιτέθηκε και κατάφερε να του αποσπάσει την καραμπίνα που είχε αδειάσει από φυσίγγια. Ο μακελάρης γύρισε την πλάτη και έφυγε τρέχοντας προς το σπίτι του. Όμως ακόμη δεν είχε τελειώσει τίποτα.

Πήρε από εκεί το δεύτερο κυνηγετικό του όπλο, ένα δίκαννο, και μια χούφτα φυσίγγια και βγήκε και πάλι στους δρόμους. Στην αυλή ενός σπιτιού είχε βγει ένα ζευγάρι, 70 και 65 χρόνων, που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί, αφού είχαν ακούσει τους πρώτους κρότους της καραμπίνας. Τους πυροβόλησε και τους δύο από μικρή απόσταση.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς το σπίτι του 28χρονου που βρισκόταν ακόμη τραυματισμένος στο καφενείο. Μπροστά του είδε την 52χρονη μητέρα του να προσπαθεί και αυτή να καταλάβει τι είχε συμβεί. Την πυροβόλησε και την σκότωσε και αυτή επί τόπου.

Σε κατάσταση αμόκ ο 50χρονος αγρότης συνέχισε τον πορεία του προς την έξοδο του χωριού. Οι αστυνομικοί, που είχαν ειδοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, τον πρόλαβαν σε μικρή απόσταση από το τελευταίο σπίτι. Μόλις τους είδε πέταξε μακριά του τα δίκαννο, σήκωσε τα χέρια και παραδόθηκε.

Την επόμενη ημέρα που συνήλθε κατέθεσε στους αστυνομικούς πως δεν ήθελε να κάνει κακό και πως για όλα έφταιγε «αυτό το καταραμένο το ποτό».

Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε έξι φορές ισόβια και πέθανε μέσα στη φυλακή το 2010.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις