Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Μύκονος από… χρυσό: 18,5 ευρώ για έναν καφέ, μια σοκολάτα και ένα νερό



 Στη Μύκονο πάντως της υπερβολής, όπως υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες, όλα είναι θέμα επιλογής και… πορτοφολιού.

Τις προθέσεις τους, πριν καν καλά – καλά αρχίσει η τουριστική σεζόν δείχνουν καταστηματάρχες στη Μύκονο, με τις τιμές στο νησί να επανέρχονται σε «χρυσές» προ πανδημίας εποχές, μήπως και βγάλουν τα περσινά «σπασμένα».

Μία απόδειξη μάλιστα που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

Και πώς όχι όταν σε αυτήν φαίνεται πως ένα καφέ – εστιατόριο στον Ορνό της Μυκόνου έχει χρεώσει 6,5 ευρώ έναν καφέ, 8 ευρώ μια παγωμένη σοκολάτα και 4 ευρώ ένα μπουκάλι νερό!

Μύκονος από… χρυσό: 18,5 ευρώ για έναν καφέ, μια σοκολάτα και ένα νερό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.05.2021

Σχολιάζοντας τις εξωφρενικές τιμές και το κύμα… ακρίβειας που «χτύπησε» το νησί των ανέμων, ο Γιάννης Θεοχάρης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, εξέφρασε την ελπίδα πως ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, υποστηρίζοντας πως ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να δει τις τιμές πριν παραγγείλει.

«Θεωρώ ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό και σε κάθε περίπτωση το κάθε κατάστημα έχει τιμοκατάλογο. Θεωρώ ότι ο πελάτης επιλέγει το κατάστημα και βλέποντας τον τιμοκατάλογο. Οπότε ήταν εις γνώση του αυτές οι τιμές και πρόκειται για ένα κατάστημα που έχει μια ακριβή πολιτική», ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

Ο καφές των 150 ευρώ και το γεύμα των 48.000

Στη Μύκονο πάντως της υπερβολής, όπως υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες, όλα είναι θέμα επιλογής και… πορτοφολιού, καθώς όσο εύκολα μπορεί να απολαύσει κανείς έναν καφέ με 1,5 ευρώ, τόσο εύκολα μπορεί και με 150 το φλιτζάνι!

Ανάλογα έτσι με την τοποθεσία, το κατάστημα και το σέρβις, η τιμή του καφέ στη Μύκονο αρχίζει από το 1,5 ευρώ για take away, ανεβαίνει στα 4 ευρώ και άνω στη Μικρή Βενετία, «σκαρφαλώνει» στα 6,5 ευρώ στον Ορνό και εκτοξεύεται ακόμα και στα 150 ευρώ στον Πλατύ Γιαλό!
Για την ακρίβεια, ο πιο ακριβός καφές στη Μύκονο είναι από περιττώματα γάτας και σερβίρεται με φύλλα χρυσού σε χειροποίητο φλιτζάνι 24 καρατιών.
Η εξωφρενική τιμή του καφέ «Λουάκ» οφείλεται στη σπανιότητά του, αλλά και στον τρόπο συγκομιδής του, ενώ είναι ανάρπαστος στους πλούσιους επισκέπτες της Μυκόνου.
Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου με τον «χρυσό» καφέ στον Πλατύ Γιαλό, Δημήτρης Καλαμαράς, «κανένας Έλληνας δεν τον έχει πιει».
Το εστιατόριό του, δε, είναι το δεύτερο στην Ευρώπη που σερβίρει τον συγκεκριμένο καφέ, ο οποίος απευθύνεται σε βαθύπλουτους πελάτες, όπως και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.
Μεγιστάνες απολαμβάνουν παραλιακά σπάνια είδη φαγητού και ροφημάτων, ενώ ένας Ρώσος εκατομμυριούχος είχε κάποτε δώσει 48.000 ευρώ για ένα γεύμα!
Αντίστοιχης… γενναιοδωρίας ήταν και το φιλοδώρημα του στους σερβιτόρους, οι οποίοι έβγαλαν σε μια ημέρα δύο βασικούς μισθούς.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις