Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Παλαιστής με ένα πόδι έγινε ομιλητής: "Η πάλη με βοήθησε να βγω από το κέλυφός μου"


 Ο Άντονι Ρόμπλες γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1988 με ένα πόδι, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω και πάλεψε.

Ο Αμερικανός παλαιστής, Άντονι Ρόμπλες γεννήθηκε με ένα μόνο πόδι (είναι μέχρι το ισχίο) για άγνωστους λόγους, αλλά αρνήθηκε να φορέσει ένα προσθετικό πόδι και το αφαίρεσε στην ηλικία των 3 ετών.

Προσπάθησε να εργαστεί γύρω από το χαμένο πόδι του, ενισχύοντας το σώμα του με διάφορες ασκήσεις και όταν ήταν στην έκτη τάξη, έγραψε ένα ρεκόρ για τα περισσότερα pushups. Η πάλη άρχισε στην όγδοη τάξη, αφού παρακολουθούσε ένα από τα μεγαλύτερα ξαδέλφια του να εξασκούνται.

Έπειτα από εντατική προπόνηση, διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ασυνήθιστα χαμηλό κέντρο βάρους του για να υπερασπιστεί την επίθεση και έγινε εξειδικευμένος σε αρκετές επιθετικές κινήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας που δημιούργησε.
«Αυτός είμαι»
Ο Άντονι Ρόμπλες κέρδισε το ατομικό πρωτάθλημα πάλης NCAA 2010–11 στην κατηγορία βάρους 125 κιλών παρά το ότι γεννήθηκε μόνο με ένα πόδι.
Εσύ ήξερες ότι μια επένδυση στο Netflix μπορεί να αξίζει μια περιουσία σε λίγα χρόνια;

 «Μου έλειπε το ένα πόδι, αλλά αυτό δεν θα με σταματούσε»
Μετά τον πρώτο του χρόνο στην πάλη, κανείς δεν πίστευε ότι ο Ρόμπλες είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους περισσότερους αντιπάλους του με δύο πόδια. Όλοι εκτός από τον ίδιο. Έτσι, αποφάσισε ότι είναι σκόπιμο να κάνει το άθλημα πιο δύσκολο για τον εαυτό του.
Παλεύοντας κατόρθωσε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο εθνικό κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ με το απίθανό ρεκόρ 36 νίκών και χωρίς ήττα.
«Ναι, μου έλειπε το ένα πόδι, αλλά αυτό δεν θα με σταματούσε από το να κάνω οτιδήποτε ήθελα να κάνω» επισήμανε.


«Είμαι ασταμάτητος»
Στα 27 του αποφάσισε να τελειώσει την αθλητική του καριέρα και έγινε ομιλητής, ο οποίος παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και εμπνέει με τους λόγους του για το πώς να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες της ζωής.
Ο Ρόμπλες έγινε ομιλητής με κίνητρα, ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.
«Το πνεύμα μου είναι ακαταμάχητο. Δεν με νοιάζει τι είναι πιθανό. Μέσα από αίμα, ιδρώτα και δάκρυα, είμαι ασταμάτητος» είναι το απόσπασμα από το βιβλίο του «Robles Unstoppable».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις