Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Πώς ο Κ.Μητσοτάκης μετατρέπει την Ελλάδα σε «σκουπιδότοπο» της ΕΕ - Ο πειθήνιος «μαθητής» που κάνει τα χατίρια της ελίτ


 Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως συζητάει με το Βερολίνο για την μονιμοποίηση των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, αρκεί... να πάρει λεφτά είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως βλέπει την Ελλάδα ο πρωθυπουργός. 

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε στην «BILD» πως θα συζητήσει την προσφορά του Βερολίνου για επιστροφή στην Ελλάδα των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών που βρίσκονται στη Γερμανία κι έχουν περάσει από την Ελλάδα, «αν η Γερμανία τους χτίσει σπίτια», επιβεβαιώνοντας και τον μόνιμο χαρακτήρα της εγκατάστασής τους στη χώρα.

Οι δηλώσεις όμως του πρωθυπουργού δεν μας «έπεσαν σαν κεραμίδι στο κεφάλι», άλλωστε τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής που είχαμε από τον Μητσοτάκη είναι πως δεν έχει κανένα θέμα να μετατρέψει την Ελλάδα σε «σκουπιδότοπο» της Ευρώπης αρκεί... να του επιτραπεί από την ελίτ να διατηρήσει την εξουσία του. 

Πρόσφατες ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στο πως βλέπει ο επιχειρηματικός κόσμος τον Κ.Μητσοτάκη τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε χε...ένο τον πρωθυπουργό» και η «αφωνία» του Μαξίμου, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις. 

Ενώ χαρακτηριστικό είναι και το ειρωνικό  άρθρο του «The Economist» το οποίο χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον «καλύτερο» μαθητή της ΕΕ (σ.σ. σπασίκλας ή φυτό είναι η ακριβής μετάφραση της λέξης swot που χρησιμοποιείται στην αργκό).

Το βρετανικό περιοδικό εμφανίζει την ΕΕ ως τάξη σε σχολείο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως τον καλύτερο και πιο υπάκουο μαθητή, ενώ χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «επαναστάτη της τάξης». Μάλιστα, γράφει χαρακτηριστικά: «Στον τεχνοκρατικό κόσμο της πολιτικής της ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης ταιριάζει απόλυτα».

Δριμεία κριτική ασκείται στο άρθρο στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, την αντιμετώπιση των ΜΜΕ (αναφέρει τη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ και τις απειλές κατά του Κώστα Βαξεβάνη), αλλά όπως σημειώνεται με έμφαση και χωρίς περιθώρια αμφισβήτησης για το τι θέλει να πει το περιοδικό, «μια κυβέρνηση που ακολουθεί πολιτικά τη ροή, πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις χωρίς να παραπονιέται και κάνει το βρώμικο έργο του μπλοκ στη μετανάστευση, θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Τα ελαττώματά της μπορούν να αγνοηθούν».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις