Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

«"Πόρτα" για έστω μια συνάντηση των 2΄» από Τζ.Μπάιντεν σε Κ.Μητσοτάκη - Συναντήσεις Ερντογάν με Μέρκελ, Μακρόν


 Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρακάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να πάρει τουλάχιστον πίσω 1.450 παράνομους μετανάστες!

Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ να κανονίσουν συνάντηση του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της διάσκεψης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες υπήρξε ελληνικό αίτημα για συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν στα «όρθια» έστω και δύο λεπτών (κυριότερα για τις φωτογραφίες) αλλά το αίτημα έπεσε στο κενό αφού οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ειδοποίησαν την ελληνική πλευρά, ότι λόγω του φορτωμένου προγράμματος του Αμερικανού προέδρου  αυτό θα ήταν αδύνατο.

Πρόσθεσαν πάντως ότι ευχαρίστως ο Τζ.Μπάιντεν θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε κάποια προσεχή διάσκεψη του ΝΑΤΟ.

Πότε; Άγνωστο.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος είχε πυκνό πρόγραμμα επαφών. Συναντήθηκε τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όσο και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Ε.Μακρόν  , δείγμα της αξίας που δίνουν στην Τουρκία οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα η Ντάουνινγκ Στριτ έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας πως:

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός καλωσόρισε την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε τη σημασία επίτευξης λύσης του Κυπριακού μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών».

Σε ότι αφορά την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν αυτή περιστράφηκε στις εκκλήσεις του πρωθυπουργού προς τον Τούρκο πρόεδρο  να του δώσει τουλάχιστον ένα  «ήσυχο καλοκαίρι», ενώ τον παρακάλεσε να πάρει πίσω 1.460 (όλους κι όλους) παράνομους μετανάστες!

«Η συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν αποτέλεσε ένα βήμα προς ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι», τόνισαν οι…  κυβερνητικές πηγές λέγοντας ότι συνάντηση πραγματοποιήθηκε «σε καλό κλίμα και υπήρξε μία συμφωνία αμοιβαίας κατανόησης ότι η ένταση του 2020 δεν μπορεί να επαναληφθεί, ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια να αποφευχθούν οι προκλήσεις, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε δύσκολα διαχειρίσιμες καταστάσεις».

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν επίσης πως η συζήτηση των δύο ηγετών περιστράφηκε και γύρω από το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

«Σταθερή θέση μας είναι πως μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία στο συγκεκριμένο θέμα, αρκεί να αποφεύγονται οι προκλήσεις, όπως αυτές, που βιώσαμε τον Μάρτιο του 2020».

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ότι θα ήταν μία κίνηση καλής θέλησης, να δεχθεί η Τουρκία να πάρει πίσω τους 1.450, των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί τελεσίδικα. Ο Ερντογάν δεν απάντησε.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις