Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Πανελλήνιες 2021: Στις αίθουσες οι μαθητές, στα κάγκελα οι γονείς - Πρεμιέρα για τις εξετάσεις


 Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων ρίχτηκαν σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου, στη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων.

Με βροχή και αυστηρά μέτρα προστασίας, οι μαθητές στο 4ο Ενιαίο Λύκειο Γλυφάδας μαζεύτηκαν στο προαύλιο του σχολείου, έκαναν προσευχή και μπήκαν στις σχολικές τους αίθουσες.

Οι γονείς περιμένουν υπομονετικά έξω από το σχολείο να τελειώσουν τα παιδιά τους, προσπαθώντας να μην τους μεταφέρουν την αγωνία τους, ενώ μας λένε ότι ήταν αρκετά δύσκολη η χρονιά που πέρασε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μία μητέρα, η οποία έχει δύο παιδιά που εξετάζονται σήμερα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτό το άγχος που δημιουργεί το σύστημα είναι φρίκη, τα παιδιά είναι έτοιμα να γράψουν παρ' όλα αυτά για να μπουν στις σχολές που θέλουν».

Σημειώνεται πως τα θέματα θα ανακοινωθούν στις 10:00 από το υπουργείο Παιδείας.
Τα μέτρα που ισχύουν
Σημειώνεται πως οι μαθητές δίνουν πανελλήνιες κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με απαραίτητη τη βεβαίωση αρνητικού self test.
Απαιτείται τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων σε κάθε αίθουσα εξέτασης, συμπεριλαμβανομένου του χώρου προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Υποχρεωτική είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας από όλους τους υποψηφίους και το εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία είναι η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (self test, PCR ή rapid test) μια φορά την εβδομάδα από υποψήφιους, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις