Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Ζάκυνθος: Η χρονοσειρά του εγκλήματος – Τι συνέβη τα κρίσιμα 28 δευτερόλεπτα πριν το φονικό

 


Δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο οι αστυνομικοί ανασύνθεσαν το σκηνικό της δολοφονίας στη Ζάκυνθο μέσα από οπτικό υλικό δεκάδων καμερών.

Για τέσσερις ώρες και οκτώ λεπτά, οι δύο δράστες της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη και του τραυματισμού του συζύγου της Ντίμη Κορφιάτη, στη Ζάκυνθο, προσπαθούσαν να εντοπίσουν και να απομονώσουν τα θύματά τους σε κατάλληλο σημείο για τη φονική επίθεση. Και όταν τελικά τα κατάφεραν, χρειάστηκαν μόλις έξι λεπτά να τους πλησιάσουν και να αδειάσουν πάνω τους ένα 45αρι πιστόλι.
Το απίστευτο αυτό χρονικό του τρόμου, στο οποίο πρωταγωνιστές ήταν οι δύο φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας και η 27χρονη σύντροφος ενός από αυτούς, περιγράφεται με λεπτομέρειες δευτερολέπτων στη δικογραφία που υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Ζακύνθου μετά τη σύλληψη των επτά από τα 10 πρόσωπα που κατηγορούνται για την υπόθεση αυτή.
Τα στοιχεία προέρχονται από οπτικό υλικό που είχαν συλλέξει από τις κάμερες ασφαλείας δεκάδων καταστημάτων, οικιών και άλλων κτιρίων, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ζακύνθου, τις μέρες που ακολούθησαν τη φονική επίθεση, η οποία σημειώθηκε στις 9 Ιουνίου 2020, στις 14:45 μετά το μεσημέρι στην περιοχή Άγιος Σώστης, όπου βρισκόταν η κατοικία των θυμάτων.

Οι κινήσεις του ζευγαριού την ημέρα της δολοφονίας

Σε πρώτη φάση οι αστυνομικοί είχαν χαρτογραφήσει τις κινήσεις του Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του, οι οποίοι έχουν καταγραφεί να κινούνται με το αυτοκίνητό τους στις 13:06 της μοιραίας ημέρας από τον Άγιο Σώστη προς το κέντρο της πόλης.

Ο Κορφιάτης άφησε τη σύζυγό του σε υποκατάστημα τράπεζας στις 13:14 και πήγε σε άλλο σημείο του κέντρου της πόλης, όπου άφησε το αυτοκίνητο και πήρε τη μοτοσυκλέτα του.
Με αυτή τη μοτοσυκλέτα έχει καταγραφεί από κάμερες να κινείται στην πόλη για διάφορες δουλειές, μέχρι και τις 14:32 οπότε και παρέλαβε τη σύζυγό του από την τράπεζα και ξεκίνησε τη διαδρομή για την επιστροφή στο σπίτι τους, στον Άγιο Σώστη.
Κατά τη διαδρομή αυτή η μοτοσυκλέτα με τον ζευγάρι έχει καταγραφεί από πέντε κάμερες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, μέχρι και τις 14:37, οκτώ λεπτά δηλαδή πριν τη δολοφονία.

Τα κρίσιμα 28 δευτερόλεπτα

Όμως και το πρώτο σημαντικό στοιχείο προήλθε από αυτές τις κάμερες. Πίσω από τη μοτοσυκλέτα των θυμάτων εμφανίζεται ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Smart, το οποίο ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο της 27χρονης κατηγορούμενης και το χρησιμοποιούσε η ίδια.
Το αυτοκίνητο αυτό το «χαρτογράφησαν» οι αστυνομικοί να κινείται στο κέντρο, αλλά και σε περιφερειακούς δρόμους της πόλης της Ζακύνθου από τις 10:48 μέχρι και τις 13:54, για να ξαναεμφανιστεί και πάλι πίσω από τη μοτοσυκλέτα των θυμάτων, στην επιστροφή τους προς το σπίτι τους.
Παράλληλα, όμως, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ανάλογο οπτικό υλικό με τους δύο δράστες της δολοφονίας, να κινούνται με τον ίδιο «ερευνητικό τρόπο» στην πόλη από τις 10:30 μέχρι και τις 11:47.

Τα 28 δευτερόλεπτα

Η τελευταία και ουσιαστική καταγραφή των δύο δραστών με τη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν, είναι στις 14:38 στην κεντρική οδό του Λαγανά, σε αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο της δολοφονίας στον Άγιο Σώστη.
Ξαφνικά όμως διασταυρώνονται με το μαύρο Smart της 27χρονης. Μετά από 28 δευτερόλεπτα κάνουν επιτόπου αναστροφή και φεύγουν με μεγάλη ταχύτητα προς τον Άγιο Σώστη. Περίπου έξι λεπτά αργότερα φτάνουν το ζευγάρι και πυροβολούν εναντίον τους επτά φορές.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι σε αυτά τα 28 δευτερόλεπτα, η 27χρονη τους ενημέρωσε τηλεφωνικά για το σημείο που βρίσκονταν το ζευγάρι.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις