Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Δουλέμποροι ή κατάσκοποι; Σύλληψη 2 Τούρκων στα χωρικά ύδατα του Καστελόριζου από το ΛΣ - Ήταν μόνοι τους σε ταχύπλοο

 


Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, σημειώθηκε ένα περίεργο περιστατικό με 2 Τούρκους που επέβαιναν σε ιδιωτικό ταχύπλοο, το οποίο έκανε περίεργες «βόλτες» γύρω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης.  

Συγκεκριμένα, το Παρατηρητήριο Μεγίστης ενημέρωσε σκάφος του Λιμενικού από τη Ρόδο που περιπολούσε στην περιοχή, για την παρουσία ταχύπλοου, που κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων χωρίς φώτα, με κατεύθυνση προς την θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Ρω και γύρω στο ένα ναυτικό μίλι από το Καστελόριζο.

Οι λιμενικοί έκαναν χρήση σειρήνας, οπτικών σημάτων και τηλεβόα, ζητώντας από τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο να σταματήσουν, χωρίς να βρουν ανταπόκριση.

Ακολούθησε καταδίωξη και τότε ο χειριστής του ταχύπλοου προσπάθησε να διαφύγει, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Οι άνδρες του Λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα και στη μηχανή του ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποίησαν και στη συνέχερια συνέλαβαν τους δύο Τούρκους, 31 και 25 ετών. 

Το μεσημέρι της Πέμπτης οι συλληφθέντες, που διαπιστώθηκε πως δεν φέρουν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα, προσήχθησαν ενώπιον εισαγγελέα συνοδεία προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδουκαι πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», από την έρευνα στο σκάφος βρέθηκαν σωσίβια, που δεν δικαιολογείται η κατοχή τους. Ο 31χρονος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν έχει κάνει κάτι παράνομο και ότι πήρε το σκάφος με τον φίλο του για να το πάνε στο Καλκάν για επισκευή. Το σκάφος ανήκει σε έναν άλλο φίλο του και πέρασαν κάτω από το Καστελόριζο γιατί δεν είχαν έγγραφα μαζί τους και δεν ήθελαν να τους εντοπίσει η τουρκική ακτοφυλακή.

Λίγη ώρα αφού ξεκίνησαν, όπως είπε, ξέμειναν από βενζίνη και ενώ προσπαθούσαν να γεμίσουν το ντεπόζιτο, τούς εντόπισε η ελληνική ακτοφυλακή

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις