Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Έφτασε στη Λήμνο η βλέννα του Μαρμαρά [εικόνες & βίντεο]


 Με βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά έχει γεμίσει η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου με τη μεγαλύτερη ζημιά να εντοπίζεται προς το παρόν στα παράλια της Ίμβρου.
 
ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝ ΑΦΕΡΕΙ (ΕΔΩ) ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Η βλέννα που ως επιδημιολογική βόμβα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, έκανε την εμφάνιση της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα στη Λήμνο και όχι μόνο.

Από την πλευρά του ο δήμος Λήμνου προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, τόσο για το αν πρόκειται για την ίδια ουσία με αυτή στη θάλασσα του Μαρμαρά όσο και για το αν η ουσία αυτή είναι βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα τώρα με δημοσιογράφο του CNN Τurk, ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί της Τενέδου. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δε φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Τενέδου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς την συνηθίσαμε στον Μαρμαρά. Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαίου, την Τενέδου. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται», ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις