Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

ΕΚΠΑ: "Δεν γνωρίζω το κατηγορητήριο" - Τι λέει ο καθηγητής μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

 


Αντιμέτωπος με την αναστολή καθηκόντων βρίσκεται από σήμερα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον οποίο κατήγγειλαν φοιτήτριες για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση. Μετά την ολοκλήρωση έρευνας, η Σύγκλητος έθεσε τον καθηγητή σε αναστολή μέχρι να συγκληθεί το πειθαρχικό συμβούλιο, με τον ίδιο να μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και να δηλώνει πως δεν έχει γνώση της έκτασης των καταγγελιών.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να απαντήσω σε φήμες, στέκομαι υπομονετικός μέχρι να μάθω γιατί κατηγορούμαι», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω το κατηγορητήριο ούτε το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης».

«Στη μία το μεσημέρι παρέλαβα την απόφαση της Συγκλήτου να απέχω από τα καθήκοντα μου», ανέφερε ακόμη ο καθηγητής, για τον οποίο σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο αριθμός των καταγγελιών είναι, πλέον, διψήφιος.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

«Ζήταγε φωτογραφίες με μαγιό ή και selfie με το πρόσχημα ότι χρειάζεται ταυτοποίηση για κάποια μαθήματα και φωτογραφίες στον χώρο της σχολής ζητούσε. Επίσης, αυτό που έκανε ήταν να μην ανεβάζει στο ίντερνετ στο e-class τους βαθμούς, ούτως ώστε να αναγκάζει τις φοιτήτριες να περνάνε από το γραφείο του για να παραλαμβάνουν τους βαθμούς», δήλωσε στον ΑΝΤ1 μία φοιτήτρια.

Όπως λένε στον ΑΝΤ1, αυτά τα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον ίδιο Καθηγητή γίνονται από το 2010. Πρόσφατα, όμως το κίνημα #MeToo όπλισε με σθένος, όπως λένε, αρκετά μέλη της φοιτητικής κοινότητας ώστε να προβούν σε επίσημες καταγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις