Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Πακιστάν: Αστυνομικοί συνέλαβαν όλο το προσωπικό σε fast food γιατί δεν τους έδωσαν δωρεάν μπέργκερ


 Όλο το προσωπικό, δηλαδή και οι 19 εργαζόμενοι σε ένα εστιατόριο fast food στο Πακιστάν συνελήφθησαν αφού αρνήθηκαν να δώσουν δωρεάν μπέργκερ σε αστυνομικούς.

Το προσωπικό της αλυσίδας Johnny & Jugnu στη Λαχόρη συνελήφθη στη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου και κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για επτά ολόκληρες ώρες.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συνέβη στο συγκεκριμένο εστιατόριο, όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της αλυσίδας.

Εννέα αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό έχουν πλέον τεθεί σε αναστολή.

Ανώτερος αξιωματικός ανακοίνωσε τις αναστολές των συναδέλφων του μέσω Twitter, λέγοντας πως «Κανείς δεν επιτρέπεται να παίρνει το νόμο στα χέρια του. Η αδικία δεν θα γίνει ανεκτή. Όλοι τους θα τιμωρηθούν».

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook, η αλυσίδα Johnny & Jugnu είπε ότι μια ομάδα αστυνομικών είχε πάει στο εστιατόριο δύο ημέρες πριν από το περιστατικό και ζήτησε δωρεάν μπέργκερ.

«Αφού οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να δώσουν δωρεάν μπέργκερ, κάτι που έχει γίνει κοινή πρακτική για αυτούς, οι αστυνομικοί απείλησαν τους διευθυντές μας και έφυγαν. Στη συνέχεια επέτρεψαν την επόμενη μέρα για περαιτέρω παρενόχληση και άσκησαν πίεση στην ομάδα μας με αβάσιμα επιχειρήματα», ανέφερε η δήλωση.

Στις 11 Ιουνίου, συνέχισε «κάποιοι αστυνομικοί ήρθαν στο κατάστημά μας και πήραν τον διευθυντή μας υπό κράτηση, χωρίς να δώσουν καμία απολύτως εξήγηση. Στη συνέχεια, άδειασαν το κατάστημα και συνέλαβαν όλο το προσωπικό της κουζίνας μας, συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων μάνατζερ του καταστήματος».

Το εστιατόριο είπε επίσης ότι οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στο προσωπικό να κλείσει την κουζίνα, αφήνοντας «φριτέζες ανοιχτές και πελάτες να περιμένουν τις παραγγελίες τους».

Οι εργαζόμενοι συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για επτά ώρες και είπαν ότι οι αξιωματικοί «τους παρενοχλούσαν και τους έσπρωχναν γιατί δεν τους έδωσαν δωρεάν μπέργκερ».

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan, έχει ζητήσει μεταρρυθμίσεις στις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής του Πουντζάμπ, καθώς είχαν παρατηρηθεί αυθαιρεσίες.

Με πληροφορίες του BBC

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις