Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Ο Ζάεφ τώρα ζητά συγνώμη που ξέχασε το «Βόρεια»


 Ο Ζόραν Ζάεφ προσπάθησε να «μαζέψει» το tweet που έκανε για την «ομάδα της Μακεδονίας» και τόνισε πως δεν είναι αυτός σοβαρός λόγος για να αναβληθεί η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με την Ελλάδα.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απάντησε στο πλαίσιο δηλώσεών του στο 1ο Διαδικτυακό Οικονομικό Φόρουμ των Σκοπίων με θέμα «Μία νέα εποχή: Θέτοντας τα θεμέλεια για σταθερότητα και ευημερία στη Βόρεια Μακεδονία».

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε σε παίκτες Μακεδόνες που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπεται στη «Συμφωνία των Πρεσπών».

«Για το tweet σχετικά με την παρουσία μας στο EURO, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Μακεδόνες παίκτες, Σέρβοι παίκτες, Βόσνιοι παίκτες. Είναι Μακεδόνες που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε αρχικά ο Ζόραν Ζάεφ και στη συνέχεια τόνισε πως αυτό δεν αποτελεί λόγο αναβολής της κύρωσης των μνημονίων συνεργασίας με την Ελλάδα.

«Δεν είναι λόγο να αναβληθούν τα μνημόνια κατανόησης στο ελληνικό κοινοβούλιο. Περιμένουμε δύο χρόνια αυτά τα μνημόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο και μπορούμε να περιμένουμε τρεις μήνες ακόμα, αλλά το περιμένουν οι Έλληνες και οι Μακεδόνες. Είναι ζήτημα οικονομικής συνεργασίας, είναι ζήτημα εναέριας κάλυψης από την ελληνική πολεμική αεροπορία και ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, κάτι το οποίο επιθυμεί η Ελλάδα και το έχει δείξει πρακτικά. Κάποιες φορές, γίνονται και λάθη στην ακριβή τήρηση της Συμφωνίας. Είμαι σχεδόν 47 χρονών. Μπορεί να συμβεί, όταν έχεις συνηθίσει, επί 47 χρόνια, να λες κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να το αναφέρεις, και εκ παραδρομής ακόμα, λάθος», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Υπενθυμίζεται το tweet του Ζάεφ υπήρξε η αφορμή να αποφασίσει, η ελληνική κυβέρνηση, το «πάγωμα», μέχρι νεοτέρας, των συμβάσεων με την Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αυτό αποτελεί την απάντηση της Ελληνικής πλευράς στο πρόσφατο tweet του κυρίου Ζάεφ κατά τη διάρκεια του Euro. «Στο στάδιο του Άμστερνταμ υποστηρίζω δυνατά την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας», σημείωσε χαρακτηριστικά «σπάζοντας» ουσιαστικά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία προβλέπει την χρήση του όρου «Βόρεια Μακεδονία».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις