Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Εναέριο ανθυποβρυχιακό δίκτυο στήνουν οι Τούρκοι κατά των Type 214 του ΠΝ με UAV Aksungu!


 Μια  νέα μετατροπή UAV πρόκειται να εξοπλιστεί το τουρκικό Ναυτικό. Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, το UAV Aksungur, το οποίο αποτλεέι την εξοπλισμένη έκδοση του Anka, πρόκειται να εφοδιαστεί με Η/Σ (ηχοσημαντήρες) προκειμένου να ανιχνεύσει εχθρικά  υποβρύχια.

Ακόμη είναι άγνωστες οι λεπτομέρειες του τουρκικού σχεδίου μετατροπής ενός UAV σε ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος αλλά  το σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον Ömer Yildiz της TUSAŞ UAV Systems: «αυτό το διάστημα ολοκληρώνουμε τη δυνατότητα εξοπλισμού του UAV AKSUNGUR με Η/Σ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το τουρκικό Ναυτικό. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμή άφεσης Η/Σ από το UAV και σε λίγους μήνες ελπίζουμε να έχουμε ολοκληρώσει το σύστημα μετάδοσης των δεδομένων αυτών», σημείωσε.

Το AKSUNGUR βέβαια δεν είναι πιστοποιημένο να φέρει τορπίλες, τα ακουστικά όμως δεδομένα από τους Η/Σ θα μπορούν να μεταδίδονται σε αεροσκάφη ΑΦΝΣ όπως το Ρ-72 ή το CN-235.

Έτσι το τουρκικό Ναυτικό ελπίζει να δημιουργήσει ένα πυκνό δίκτυο παρακολούθησης των ελληνικών υποβρυχίων με τα Aksungur να σκορπίζουν» Η/Σ στο Αιγαίο και τα ΑΦΝΣ μόλις λάβουν δεδομένα επαφής να σπεύδουν στην περιοχή, έχοντας τη δυνατότητα να πλήξουν τα ελληνικά υποβρύχια σε περίπτωση σύγκρουσης.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις