Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Τράπεζας της Ελλάδος - Από τους 1.742 που έδωσαν εξετάσεις πιστοποίησης απέτυχαν 952!

 


Κώστας Παπαϊωάννου,

Τραγικής αποτυχίας συνέχεια!

Απ’ ότι φαίνεται το βαρέλι της αποτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν έχει πάτο!

Στις εξετάσεις υποψηφίων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Τράπεζας της Ελλάδος, της 26 και 27 Ιουνίου 2021 και πάλι το ποσοστό συνολικής αποτυχίας ξεπέρασε αρκετά το 50% και συγκεκριμένα έφτασε στο 54,7%! Στις περασμένες εξετάσεις το ποσοστό αποτυχίας ήταν και πάλι άνω του 50%. Και συνεχίσαμε ακάθεκτοι!

Από τους 1.742 υποψήφιους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που έδωσαν συνολικά, πέρασαν μόνο οι 790.

Συγκεκριμένα,

  • Πράκτορες, έδωσαν 1.124, πέρασαν 453, Ποσοστό αποτυχίας 60% (!)
  • Μεσίτες, έδωσαν 39, πέρασαν 17, Ποσοστό αποτυχίας 56,5%
  • Επενδυτικά, έδωσαν 579, πέρασαν 320, Ποσοστό αποτυχίας 45%

Η αγορά, οι ασφαλιστικές εταιρίες, φαίνεται ότι συνεχίζουν να μη βάζουν μυαλό και στέλνουν τους περισσότερους υποψήφιους διαμεσολαβητές στις εξετάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, ουσιαστικά ανεκπαίδευτους! Και φυσικά κόβονται!

Επανέρχομαι λοιπόν και ξαναρωτώ:

Πότε θα καταλάβουμε, επιτέλους, ότι το να μην κάνουμε τίποτα κοστίζει περισσότερο από το να κάνουμε κάτι;

Νομίζετε ότι ισχύει και εδώ ότι «αν δεν κάνουμε τίποτα, σημαίνει το ότι δεν έχουμε κάνει λάθη»;

Πως πιστεύουν ότι θα αναπτυχθούν κάποιες εταιρίες (μεταξύ των οποίων και βαριά ονόματα...) όταν βγάζουν 5-10 νέους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές κάθε φορά;


Ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει για εσάς ο Κώστας Παπαϊωάννου

Είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ασφαλιστικών γνωστικών αντικειμένων, με εξειδίκευση στα επενδυτικά προϊόντα κυμαινόμενης απόδοσης συνδεόμενα με ασφαλίσεις (Unit Linked & Single Premium) και στην ανάλυση αντικειμένων που αφορούν το management δικτύων πωλήσεων και στην ανάλυση των ασφαλιστικών προϊόντων, για να επιτευχθεί καλύτερη επικοινωνία με τους πελάτες. Έχω πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία.

Συνεργάζομαι ως ειδικός επιστήμων, για ερευνητικούς και διδακτικούς σκοπούς με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και διδάσκω στο ΜΒΑ του ΕΚΠΑ Τραπεζικής και Ασφαλιστικής Διοίκησης, καθώς και σε άλλα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΚΠΑ. Επιπλέον συνεργάζομαι και διδάσκω στο ΕΙΑΣ και στο ΕΤΙ (Τραπεζικό Ινστιτούτο), καθώς και σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.

Έχω κάνει σπουδές οικονομικής κατεύθυνσης και μεταπτυχιακές σπουδές στα ασφαλιστικά. Έχω εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις εκπαίδευσης, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες και τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά. Έχω μεταφράσει, προσαρμόσει στα Ελληνικά δεδομένα και διδάξει τα προγράμματα Field Management Development Program (FMDP) της LIMRA-USA και International Certificate for Financial Advisors (ICFA) του CII-UK. Έχω διδάξει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μπορώ να εκπαιδεύσω ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές (και υποψήφιους) όλων των βαθμίδων, προκειμένου να αποκτήσουν ή να εδραιώσουν τις απαιτούμενες από την εποπτεία (ΤτΕ) και από τη νέα νομοθεσία (IDD & Solvency II) υποχρεωτικές ασφαλιστικές, τεχνικές και χρηματοοικονομικές γνώσεις και τελικά να τους βοηθήσω να βελτιώσουν τη διατηρησιμότητα των πελατών τους ή/και την αποτελεσματικότητά τους στο κλείσιμο της πώλησης. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις