Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

BINTEO «Όχι» των Λιμενικών στην κυβέρνηση - Οι λιμενικοί αντιδρούν στην ΚΥΑ για έλεγχο των ταξιδιωτών - "Δεν είναι δική μας δουλειά"

 Οι Λιμενικοί αντιδρούν απόφαση της κυβέρνησης να διενεργούν ελέγχους ύπαρξης πιστοποιητικού εμβολιασμού στους ταξιδιώτες στα λιμάνια σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ.

Όπως αναφέρουν οι έλεγχοι των ταξιδιωτών στα λιμάνια «Είναι υποχρέωση των εταιρειών, όπως προβλέπει και η πρόσφατη ΚΥΑ για τη διενέργεια ελέγχων σε πλοία και αεροπλάνα και όχι των στελεχών του λιμενικού», όπως τους ζήτησε η κυβέρνηση!

Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση οι έλεγχοι επιβίβασης στα πλοία θα γίνονται, πλέον, από τους λιμενικούς, με τους τελευταίους να επισημαίνουν πως το προσωπικό του Λιμενικού είναι επιφορτισμένο με πολλές άλλες υποχρεώσεις, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ θυμίζουν και τα κενά που υπάρχουν σε οργανικές θέσεις σε λιμενικές υπηρεσίες της χώρας.

Υποστηρίζουν. δε, ότι την πλήρη ευθύνη για τους ελέγχους έχουν οι εταιρείες, ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου.

Η ΠΟΕΠΛΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος) καταγγέλλει ότι η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, «φαντάζει τουλάχιστον υπερβολικό να αναλάβουμε και το κομμάτι ελέγχου που αποτελεί υποχρέωση των εταιριών, όπως προβλέπει, μάλιστα, και η πρόσφατη ΚΥΑ για τη διενέργεια ελέγχων σε πλοία και αεροπλάνα».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις