Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Κύπρος: Τραυματίες και συλλήψεις μετά το σκηνικό "πολέμου" στη Λευκωσία - Η στιγμή της εισβολής


 Τραυματίες και συλλήψεις μετά το σκηνικό "πολέμου" που διαμορφώθηκε στη Λευκωσία το βράδυ της Κυριακής.

Πέντε συλλήψεις στην Κύπρο για την εισβολή διαδηλωτών στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, μετά το πέρας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στη Λευκωσία.

Η έρευνα των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ υπό έλεγχο είναι βίντεο-ντοκουμέντα αλλά και μαρτυρικό υλικό, σε μία προσπάθεια να ταυτοποιηθούν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στις ταραχές. Αυτή την ώρα, καταζητούνται δέκα άτομα.


Σημειώνεται πως κατά της διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων, τραυματίστηκαν 12 ένστολοι, οι επτά των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας έχει ορίσει ανακριτική ομάδα που έχει αναλάβει την πλήρη διερεύνηση των επεισοδίων και την προσαγωγή όσων ευθύνονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ συγκλονίζουν τα όσα είπε ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, που ήταν στον αέρα, όταν πραγματοποιήθηκε η εισβολή.



Η στιγμή της εισβολής
«Το συγκρότημα αυτή την ώρα που μιλάμε δέχεται επίθεση. Φαίνεται να έχουμε φωτιά στην πύλη του συγκροτήματος, αν μας ακούει η αστυνομία ας κάνει κάτι» είπε ο κ. Νέστορας Βασιλείου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του δελτίου.
«Σπάνε τα αυτοκίνητά μας, ακούω να ουρλιάζουν οι συνάδελφοι στο ακουστικό, δεν ξέρω τι άλλο να πω. (…) Φλέγεται η πύλη του συγκροτήματος. Άνθρωποι βρίσκονται μέσα και σπάνε τα αυτοκίνητά μας. Πετάνε πέτρες, σπάνε παράθυρα, μπουκάλια, φωνές… Επικρατεί μια κατάσταση… τι να πει κανείς, δυστυχώς» είπε, συγκλονισμένος.
Καταλήγοντας είπε: «Το έχουν κάνει όλα λαμπόγυαλο, αν είναι ποτέ δυνατόν… Σε μια δημοκρατική χώρα εν έτει 2021. Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω».



Δήλωση Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστιάδης, έκανε λόγο για «πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας».
«Η επίθεση που δέχτηκε το "Σίγμα", συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών» έγραψε στο Twitter.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις