Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Αν η αναπνοή σας μυρίζει σαν αυτό, τότε πρέπει να κάνετε επειγόντως εξετάσεις στους νεφρούς


 Η κακή αναπνοή μπορεί να γίνει αιτία αμηχανίας και ψυχολογικής πτώσης, κάνοντάς σας να σκέφτεστε πού και πώς παίρνετε την κάθε σας ανάσα.

Και ενώ τις περισσότερες φορές η κακή αναπνοή μπορεί να αντιμετωπιστεί με βελτίωση της στοματικής υγιεινής, μερικές φορές η βασική αιτία είναι κάτι εντελώς άσχετο με την οδοντιατρική.

Μια νέα μελέτη έδειξε, ότι σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, μια συγκεκριμένη οσμή κακής αναπνοής μπορεί να σηματοδοτήσει μια σοβαρή κατάσταση των νεφρών. Μάλιστα, ορισμένοι ειδικοί λένε, ότι εάν η αναπνοή σας μυρίζει σαν αυτό, θα πρέπει να κάνετε επειγόντως εξετάσεις στους νεφρούς σας.

Εάν η αναπνοή σας μυρίζει σαν ψάρι, μπορεί να οφείλεται σε νεφρική ανεπάρκεια

Εάν η αναπνοή σας (ή ο ιδρώτας, ή τα ούρα σας) μυρίζουν σαν σάπιο ψάρι, μπορεί να είναι αποτέλεσμα νεφρικής ανεπάρκειας. Αυτό έδειξε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό, Hippokratia.

Αυτή η διαταραχή είναι γνωστή ως τριμεθυλαμινουρία. «Στην τριμεθυλαμινουρία, το σώμα δεν μπορεί να μετατρέψει μια χημική ουσία με έντονη μυρωδιά που ονομάζεται τριμεθυλαμίνη (παράγεται στο έντερο όταν τα βακτήρια διασπούν ορισμένα τρόφιμα) σε μια διαφορετική χημική ουσία που δεν μυρίζει«, εξηγεί η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS).

Υπάρχουν και άλλες πιθανές αιτίες αυτού του συμπτώματος

Η τριμεθυλαμινουρία δεν σχετίζεται συχνά με νεφρική ανεπάρκεια και η εν λόγω μελέτη είναι η πρώτη του είδους, που συνδέει τις δύο καταστάσεις. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη μελέτη οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας 28χρονος έπασχε από τριμεθυλαμινουρία ως αποτέλεσμα νεφρικής νόσου. Εν τέλει ανακουφίστηκε από το ενοχλητικό αυτό σύνδρομο μόνο μετά από μεταμόσχευση νεφρού.

Σε άλλες περιπτώσεις, το σύνδρομο της τριμεθυλαμινουρίας μπορεί -μεταξύ άλλων- να προκληθεί από:

  • μεταλλάξεις στο γονίδιο FMO3
  • υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης
  • ηπατική νόσο
  • αύξηση ορισμένων βακτηρίων του εντέρου
  • κακή υγιεινή
  • ουλίτιδα

Ορισμένες γυναίκες με ελαττωματικό γονίδιο FM03 παρουσιάζουν αυξημένα συμπτώματα στην αρχή της εμμήνου ρύσεως, ή όταν λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια.

Διαγνωστικές εξετάσεις, που συνήθως απαιτούν δείγμα ούρων, μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν τα συμπτώματά σας είναι αποτέλεσμα του συνδρόμου τριμεθυλαμινουρίας, ή κάποιας άλλης αιτίας.

Η τριμεθυλαμινουρία είναι σχετικά σπάνια πάθηση

Αν και έχουν υπάρξει πολλά ανέκδοτα περιστατικά τριμεθυλαμινουρίας στην ιατρική βιβλιογραφία, το εν λόγω σύνδρομο πρωτοαναφέρθηκε γύρω στο 1970. Μόνο μερικές εκατοντάδες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από τότε.

Αυτό την καθιστά μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και ο γιατρός σας μπορεί να την αγνοεί«Ορισμένοι γιατροί μπορεί να αγνοούν αυτήν την διαταραχή, να μην αναγνωρίζουν τα συμπτώματα και να μην μπορούν να τα διακρίνουν από άλλες καταστάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την κακή αναπνοή«, εξηγεί μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Drug Discovery Today.

Για τον λόγο αυτό, εάν οι ανησυχίες σας σχετικά με το σύμπτωμα αρχικά απορριφθούν, είναι σημαντικό να επιμείνετε και να ζητήσετε εξετάσεις για νεφρική ανεπάρκεια, ώστε να βεβαιωθείτε για την υγεία σας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Πηγές: https://www.nhs.ukhttps://bestlifeonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις