Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Εικόνες: Η πυραυλάκατος «Βλαχάκος» ετοιμάζεται να εκκινήσει

 


Του Χρήστου Μαζανίτη

Η πυραυλάκατος ΤΠΚ «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» Ρ-79 του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης της και ένταξης στον Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.

Το 7ο πλοίο κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ, τύπου Super Vita, της οικογένειας των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) έρχεται να ολοκληρώσει το πρόγραμμα ναυπήγησης των Πυραυλακάτων του τύπου που ξεκίνησε το 2002 και ολοκληρώνεται με καθυστέρηση άνω των 10 ετών.

Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας, μπορεί κάθε ημέρα να αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα για το μέλλον τους, ειδικά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών, ωστόσο με αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά εμπράκτως ότι είναι οι μόνοι - αυτή τη στιγμή – που έχουν εμπειρία στην κατασκευή πολεμικών πλοίων, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και για το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και την αναβάθμιση των ΜΕΚΟ, ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν όλα από ελληνικά χέρια, σε ελληνικά ναυπηγεία.

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το enikos.gr φαίνεται ότι η ολοκλήρωση του πλοίου μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί τα δύο πυροβόλα 30mm OTOBREDA και το πυροβόλο 76mm / 62 SRGM OTO-MELARA, καθώς και το σύστημα αυτοπροστασίας RAM, το οποίο φέρει 21 Κατευθυνόμενα Βλήματα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των μηχανών και από μέρα σε μέρα θα γίνουν οι πρώτες εν πλω δοκιμές.

Το κύριο σκάφος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και η υπερδομή είναι από αλουμίνιο. Είναι εξοπλισμένη με προηγμένα βλήματα κατά στόχων επιφανείας ΜΜ40 Exocet Block 3 που χρησιμοποιούν ενεργό ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, ενώ η εμβέλειά τους φθάνει τα 180 χιλιόμετρα. Διαθέτει δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων με κατάσταση θαλάσσης 5 και δυνατότητα επιβιωσιμότητας με κατάσταση θαλάσσης 7. Η ταχύτητα που αναπτύσσει, σχεδόν 35 κόμβους, και το μικρό εκτόπισμα την καθιστούν ως πλοίο ύψιστης επιχειρησιακής αξίας, ειδικά για την «στενή» θάλασσα του Αιγαίου.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις